Η Λίβερπουλ «έσπασε» το αήττητο της Σίτι

Η  Λίβερπουλ «έσπασε» το αήττητο της Σίτι

Με μία μυθική εμφάνιση βγαλμένη από τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος η Λίβερπουλ νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι με 4-3 και έπιασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην δεύτερη θέση.

Μία υπέροχη ατομική ενέργεια του Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν κι ένα συρτό διαγώνιο σουτ του Άγγλου μέσου, έβαλε την Λίβερπουλ από νωρίς μπροστά στο σκορ (9’, 1-0) κι έβαλε τους «κόκκινους» σε θέση οδηγού. Με πολύ σκληρή τριάδα στα χαφ (Βάιναλντουμ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Εμρέ Τσαν), η Λίβερπουλ κράτησε για 40 λεπτά την Σίτι, μακριά από την εστία του Κάριους, μέχρι που μίλησε η κλάση του Λιρόι Σανέ. Ο Γερμανός εξτρέμ κοντρόλαρε υπέροχα σαραντάρα μπαλιά του Γκιντογάν κι αφού χόρεψε δύο αμυντικούς «τρύπησε» από την κλειστή γωνία τον Κάριους για το 1-1.

Οι «πολίτες» έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Οταμέντι (52’), όμως μέσα σε ένα δεκάλεπτο έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους!

Ο Φιρμίνιο αφού πρώτα… εκτόπισε τον Στόουνς με ένα απίθανο πλασέ έκανε το 2-1 (59’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ένα λάθος του Οταμέντι έφερε και το τρίτο. Ο Αργεντινός πούλησε την μπάλα σε ζώνη που δεν έπρεπε και ο Μανέ τον τιμώρησε με τέλειο σουτ στο παραθυράκι του Έντερσον (61’, 3-1).

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας που φημίζεται για την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια έκανε κι αυτός ένα τραγικό λάθος. Με ερασιτεχνικό τρόπο απομάκρυνε την μπάλα του εκτός περιοχής και ο Σαλάχ τον τιμώρησε με λόμπα λίγο κάτω από την σέντρα σε κενή εστία για το 4-1 (68’).

Η Μάντσεστερ Σίτι λίγο έλειψε να κάνει το θαύμα! Με δύο σχεδόν πανομοιότυπες φάσεις στο κέντρο της άμυνας, ο Μπερνάντο Σίλβα (84’) και ο Γκιντογάν (91’) έκαναν το 4-3, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το φαρμακερό σουτ του Αγκουέρο έκανε το Άνφιλντ να κρατήσει την ανάσα του πριν η μπάλα καταλήξει άουτ!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος