Η Γκρέτα Γκέργουικ μετανιώνει που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν

Η Γκρέτα Γκέργουικ μετανιώνει που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν

Η ηθοποιός Γκρέτα Γκέργουικ μίλησε για τη συνεργασία της με τον Γούντι Άλεν στον απόηχο της εκστρατείας #MeToo και του κινήματος «Time's Up» κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Χόλυγουντ.

Η 34χρονη ηθοποιός -το σκηνοθετικό ντεμπούτο της οποίας, η ταινία «Lady Bird», κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ-, την περασμένη Κυριακή ρωτήθηκε αν οι άνδρες που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση μπορούν να εργαστούν ξανά και τι επιφυλάσσει το μέλλον για κινηματογραφιστές όπως ο Γούντι Άλεν και ο Ρομάν Πολάνσκι.

Η Γκέργουικ, η οποία συνεργάστηκε με τον Άλεν στην ταινία του 2012 «To Rome With Love» δήλωσε στους New York Times:

«Θα ήθελα να μιλήσω ειδικά για το ζήτημα του Γούντι Άλεν, για το οποίο ρωτήθηκα αρκετές φορές πρόσφατα, καθώς εργάστηκα μαζί του σε μια ταινία του 2012. Είναι κάτι που θεωρώ πολύ σοβαρό και έχω σκεφτεί βαθιά και χρειάστηκα χρόνο για να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου και να πω ό,τι θέλω να πω. Μπορώ μόνο να μιλήσω για τον εαυτό μου κι αυτό στο οποίο έχω καταλήξει είναι: Αν γνώριζα τότε αυτό που ξέρω τώρα, δεν θα πρωταγωνιστούσα στην ταινία. Δεν συνεργάστηκα ξανά μαζί του και δεν πρόκειται να συνεργαστώ ξανά μαζί του. Τα δύο διαφορετικά άρθρα της Ντίλαν Φάροου με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι δυνάμωσα τον πόνο κάποιας άλλης γυναίκας και συγκλονίστηκα όταν το συνειδητοποίησα. Μεγάλωσα με τις ταινίες του και έμαθα από αυτές ως καλλιτέχνης και δεν μπορώ να αλλάξω αυτό το γεγονός τώρα, αλλά μπορώ να λαμβάνω διαφορετικές αποφάσεις όσο προχωρώ».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη Ντίλαν Φάροου, την υιοθετημένη κόρη του Γούντι Άλεν που κατηγόρησε τον σκηνοθέτη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών, το 1992. Ο Γούντι Άλεν δεν βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Τα σχόλια της Γκέργουικ διατυπώθηκαν μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο διαδίκτυο ο τραγουδιστής και ηθοποιός Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος εμφανίστηκε με καρφίτσα-λογότυπο της καμπάνιας «Time's Up» στο πέτο στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών αν και συμμετέχει στην τελευταία ταινία του Άλεν.

Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με το «Harper's Bazaar», κατηγορήθηκε για υποκρισία επειδή φόρεσε μαύρα ρούχα στην εκδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης του κινήματος «Times’ Up» και διαμαρτυρίας απέναντι στο πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: Ναυτεμπορική