Οι σακούλες είναι όντως πρόβλημα, αλλά τα γυαλιά είναι μεγαλύτερο

Από σήμερα θα πληρώνουμε ένα ακόμα φόρο στο κράτος και πρέπει να αυξήσουν οι πιστοί τις βραδυνές προσευχές τους για να έλθει η ανάπτυξη.

33% φόρος για κάθε σακούλα είναι ένα ποσοστό που ξεπερνάει κάθε τολμηρή σκέψη, τα 4 λεπτά επιβαρύνονται με φόρο 24% και έτσι φτάνουμε στο 33%.

Ειλικρινά κάθε καλοκαίρι, στις ολοκάθαρες παραλίες μας, όπως μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, δεν θυμάμαι να βλέπω σακούλες από Supermarket, αντίθετα βλέπω συχνά μαύρες ή μπλε σακούλες με άγνωστο αποστολέα.

Οι σακούλες των supermarket είχαν βασικά μία αποστολή που δεν μπορούν να εκπληρώσουν οι χάρτινες, τα σκουπίδια του κάθε νοικοκυριού.

Τώρα θα πληρώνουμε τις σακούλες και θα αγοράζουμε και σακούλες για τα σκουπίδια μια και ίσως δεν θα φτάνουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι τα γυαλιά. Στην περιοχή που μένω, δεν ξέρω τι συμβαίνει στην δική σας, σε όλους τους δρόμους είναι διασκορπισμένα σπασμένα μπουκάλια, αλήθεια ποιος θυμάται όταν για πρώτη φορά άρχισαν να χρεώνουν τα μπουκάλια της μπύρας για να τα επιστρέφουμε, τα επιστρέφει κανείς; οι νέοι τουλάχιστον τα σπάνε.

Δεν θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν στα παιδιά μας ότι το γυαλί δεν ανακυκλώνετε ποτέ και ότι τα σπασμένα κομμάτια θα μείνουν εκεί και θα περιμένουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα δισέγγονα τους για να τα τραυματίσουν;

Ειδικά αυτοί που σπάνε μπουκάλια σε παιδικές χαρές αξίζουν ειδικής μνείας αφού μάλλον πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αύριο.

Κώστας Ζουγρής