Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τα «άκυρα» χαρτονομίσματα και τα άδεια εκδοτήρια

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τα «άκυρα» χαρτονομίσματα και τα άδεια εκδοτήρια

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στους σταθμούς του ΟΑΣΑ με το νέο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου να εμφανίζει συνεχώς προβλήματα. Το γεγονός ότι για συγκεκριμένους τύπους κομίστρου τα αυτόματα μηχανήματα δέχονται μόνο ορισμένα χαρτονομίσματα έχει προκαλέσει χάος.

Ο ΟΑΣΑ εξηγεί ότι το λογισμικό είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που να συσχετίζει την αξία του κομίστρου με το χαρτονόμισμα που δέεται, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θα επαρκούσαν τα ρέστα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν παρέχεται ακόμη η δυνατότητα χρήσης χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας για την έκδοση εισιτηρίου. Σε επιχειρησιακή απόφαση επίσης αποδίδεται το γεγονός ότι δεν διατίθενται μειωμένα εισιτήρια από τα εκδοτικά μηχανήματα, υπό το φόβο κατάχρησης του δικαιώματος χρήσης εκπτωτικού εισιτηρίου.

Οι δικαιούχοι παραπέμπονται στους εκδότες, οι οποίοι όμως δεν είναι παρόντες σε όλους τους σταθμούς και όλες τις ώρες της ημέρας λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Η προτροπή του ΟΑΣΑ στους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου είναι να προμηθεύονται περισσότερα από ένα εισιτήρια, ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία

via: Kathimerini.gr