Εθνικές οδοί από χαρτί, από τα λεφτά μας: Πλημμύρισε η Εθνική Οδός στην Πιερία - κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα

Εθνικές οδοί από χαρτί, από τα λεφτά μας: Πλημμύρισε η Εθνική Οδός στην Πιερία - κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα

Ορατός είναι ο κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ηδη το ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης έχει αποκλειστεί στην Πιερία, στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου και η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύεται... μέσω Κοζάνης!

Συνεργεία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (στην οποία ανήκει η ευθύνη λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος) και του Δημοσίου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το ρεύμα ανόδου του αυτοκινητόδρομου, με την κατάσταση να μην είναι ακόμα προβλέψιμη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου διακόπηκε νότια της Κατερίνης ήδη από τις 3.15 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η διακοπή κατέστη αναγκαία καθώς «συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές περιοχές του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο».

Έτσι οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα υπόκειται μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εκτρέπονται μέσω του κόμβο Κλειδιού (Αιγινίου) στην Εγνατία Οδό και από εκεί στην Κοζάνη, την Ελασσόνα και στη Λάρισα προκειμένου να επανεισαχθούν στο δρόμο μέσω του κόμβου Γυρτώνης.

Ο τεράστιος κύκλος είναι αναγκαίος καθώς εκτός από τον αυτοκινητόδρομο έχουν πλημμυρίσει και όλοι οι παράδρομοί του. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί συνέβη αυτό σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και φυσικά πώς και εάν θα αντιδράσει το Δημόσιο για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί.

Πηγή: Καθημερινή