Μόνο με ηλεκτρονικό. Τέλος το χάρτινο εισιτήριο από την Πέμπτη – Κλείνουν οι πύλες

Μόνο με ηλεκτρονικό. Τέλος το χάρτινο εισιτήριο από την Πέμπτη – Κλείνουν οι πύλες

Μόνο με τα ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου θα γίνεται η πρόσβαση στις συγκοινωνίες της Αθήνας από την Πέμπτη καθώς καταργείται το χάρτινο εισιτήριο, ενώ από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου κλείνουν σταδιακά οι πύλες εισόδου προκειμένου να μην είναι εφικτή η είσοδος χωρίς κόμιστρο. Στις κλειστές και τις ανοιχτές πύλες θα υπάρχουν υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών υπερβαίνει ήδη τις 320.000, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός, καθότι κινείται σημαντικά υψηλότερα του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών.

Οι κάτοχοι της προσωποποιημένης ΑΤH.ENA Card δεν απαιτείται να αναμείνουν ποτέ πια σε ουρές, διότι μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων (300 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο) και από όλα τα εκδοτήρια της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ καθώς και από το διαδίκτυο.

Η προσωποποίηση καρτών είναι μία πάγια διαδικασία και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο και μέχρι την 30 Νοεμβρίου, οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν φακέλους και να αποστέλλεται η κάρτα στη διεύθυνση επιλογής τους ταχυδρομικά.

Οι κάτοχοι ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδες δικαιούχων όπως άνεργοι, μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό.

Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μια τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων. Για τους πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών, οι ετήσιες κάρτες θα αντικατασταθούν στο επόμενο διάστημα, είτε με τη διαδικασία της κατάθεσης δικαιολογητικών με φάκελο, είτε μέσω διαδικτύου μετά από έγκριση της ΑΠΔΠΧ.

Υπενθυμίζεται ότι για την μαζική προσωποποίηση καρτών μέσω διαδικτύου έχει απευθύνει, εκ νέου, τα αρχικά υποβληθέντα αιτήματά του, από την προηγούμενη Τρίτη 07/11/2017, προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αναμένει την απάντησή της σχετικά με:

Τη δυνατότητα αίτησης για προσωποποιημένες κάρτες μέσω διαδικτύου και παραλαβής των καρτών κατ’ οίκον.
Τη δυνατότητα μαζικών προσωποποιήσεων από μεγάλους φορείς.
Τη δυνατότητα τήρησης στοιχείων για εξυπηρέτηση επιβατών κατόπιν συναίνεσης αυτών.

Καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει απαντήσει ακόμη, ο ΟΑΣΑ τελεί εν αναμονή της απάντησής της, έτσι ώστε να καταστήσει το σύστημα έκδοσης καρτών πιο φιλικό, μέσω διαδικτύου.

Κλείσιμο Πυλών: Από τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο πυλών Αεροδρομίου: Από 20 Νοεμβρίου θα κλείσουν οι πύλες του σταθμού Αεροδρομίου Αθηνών. Παράλληλα, θα υπάρχει επιτόπια εξυπηρέτηση των επιβατών.

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:

Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δίκτυο πωλήσεων. Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Τα νέα ηλεκτρονικά προϊόντα κομίστρου, προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες (ATH.ENA CARD) είναι μέσα κομίστρου μακράς διαρκείας, με χρόνο ζωής 10 έτη. Τα πολλαπλά εισιτήρια (ATH.ENA TICKET) είναι επαναφορτιζόμενα μέσα κομίστρου και έχουν διάρκεια ζωής 1 έτους. Συνιστάται στο επιβατικό κοινό η διαρκής επαναφόρτιση και επαναχρησιμοποίησή τους.

Νέα εκπτωτική πολιτική από τις 20 Νοεμβρίου

Μείωση τιμής: Στο εισιτήριο 10+1 μειώνεται η τιμή κατά 0,50 €, τιμή ανά εισιτήριο 1,23 (φθηνότερη επιλογή)
Μείωση τιμής: Στο 5πλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 €, τιμή ανά εισιτήριο 1,3 (δεύτερη φθηνότερη επιλογή)
Εισαγωγή νέου διπλού εισιτηρίου με μείωση τιμής:
Εισάγεται διπλό εισιτήριο (μετ' επιστροφής) με τιμή 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35)

Σημεία αγοράς και επαναφόρτισης

Όλα τα μέσα επαναφορτίζονται σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα (300 μηχανήματα σε όλους τους σταθμούς της στάση, του τραμ και σε εξωτερικούς χώρους. Τα μηχανήματα έχουν οδηγίες χρήσης)

Όλα τα προϊόντα επαναφορτίζονται σε όλα τα εκδοτήρια της ΟΣΥ (40 εκδοτήρια) και της στάση

Όλα τα προϊόντα επαναφορτίζονται στο δίκτυο των 200 περίπτερων που έχουν δεχθεί post Top OASA. Top δίκτυο είναι σε φάση επέκτασης και θα φτάσει στα 600 σημεία, σύμφωνα με την προδιαγραφή του έργου.

Για επιβάτες που κάνουν χρήση από 5 έως 15 διαδρομές προτείνεται η χρήση ανώνυμης κάρτας.

Πηγή: Ναυτεμπορική