Τσακαλώτος: «Είναι ηθικό σκάνδαλο να εξαιρούνται οι πλούσιοι με νόμιμο τρόπο»

Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς για την 4η αξιολόγηση

Τη διεξαγωγή συζήτησης για τη φορολογία, με αιχμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers, εισηγήθηκε προς την ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια.

Ο κ. Τσακαλώτος ανήγαγε σε επίπεδο ηθικού σκανδάλου την υπόθεση των Paradise Papers, ενώ κατηγόρησε προηγούμενες κυβερνήσεις για απραξία στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Είναι ηθικό σκάνδαλο να εξαιρούνται οι πλούσιοι με νόμιμο τρόπο» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Υπογράμμισε, δε, πως βεβαίως πρέπει να ελεγχθούν οι ενδεχόμενες παρανομίες, ωστόσο το βασικό πρόβλημα, όπως είπε, είναι το ηθικό: «Ότι για 30 ή 40 χρόνια, οι πλούσιοι, οι ελίτ, έφτιαξαν ένα νόμιμο σύστημα για να εξαιρούνται».

Ο υπουργός Οικονομικών καταλόγισε «κυνισμό» στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, κατηγορεί τον ίδιο και τον κ. Χουλιαράκη για επίθεση στη μεσαία τάξη, ενώ «δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση των "φορολογικών παραδείσων"».

«Δεν ισοπεδώσαμε την μεσαία τάξη, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τη ζορίσαμε γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες και όχι σκοπίμως, όμως εδώ υπάρχει ζήτημα κυνισμού» επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ