Για γερά νεύρα: «Τρενάκι του τρόμου» η πορεία της αξίας του Bitcoin

Για γερά νεύρα: «Τρενάκι του τρόμου» η πορεία της αξίας του Bitcoin

Μεγάλη άνοδο σημείωσε τη Δευτέρα το διαδικτυακό νόμισμα, Bitcoin, με την αξία του να αυξάνεται κατά 1.000 δολάρια, αφού προηγουμένως είχε χάσει σχεδόν το 1/3 της μέσα σε διάστημα λιγότερο από τέσσερις ημέρες.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Bitcoin είχε σημειώσει μεγάλη πτώση μέσα στο δεύτερο μισό της προηγούμενης εβδομάδας, πέφτοντας μέχρι και στα 5.555 δολάρια στο ανταλλακτήριο Bitstamp την

Κυριακή- μια πτώση σχεδόν 30% από το ρεκόρ που είχε σημειώσει την Τετάρτη, αγγίζοντας τα 7.900 δολάρια. Ωστόσο, πήρε ξανά τα πάνω του τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στα 6.718 δολάρια- αν και παρέμεινε κάτω από την αξία-ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικοί αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως η πτώση οφείλεται στην απόφαση την Τετάρτη περί εγκατάλειψης ενός προσχεδιασμένου upgrade λογισμικού, βάσει του οποίου το δημοφιλές «cryptocurrency» θα είχε χωριστεί στα δύο, σε μια «διχάλα» (fork)- μια κίνηση η οποία αρχικά είχε θετικές επιπτώσεις, στέλνοντας την αξία του στα 7.888 δολάρια, καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο λάμβανε τέλος μια μακρά διαφωνία στη κοινότητα του Bitcoin.

Ωστόσο, κάποιοι απογοητεύτηκαν που εγκαταλείφθηκε το «Segwit2x», το οποίο θα είχε αυξήσει τις δυνατότητες επεξεργασίας συναλλαγών, και άρχισε ένα κύμα πώλησής του από χρήστες που προτιμούσαν το Bitcoin Cash, έναν «κλώνο» του αρχικού νομίσματος που είχε προκύψει τον Αύγουστο. Το Bitcoin Cash είδε την αξία του να τριπλασιάζεται στα τέλη της εβδομάδας καθώς το Bitcoin έπεφτε, φτάνοντας κοντά στα 2.000 δολάρια και προσπερνώντας για λίγο το Ethereum, που «παραδοσιακά» κατέχει τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος. Ωστόσο οι traders επέστρεψαν στο «κανονικό» Bitcoin τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση της αξίας του Bitcoin Cash, που έπεσε στα 1.097 δολάρια.

Πηγή: Ναυτεμπορική