ΗΠΑ: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν, 8 νεκροί

ΗΠΑ: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν, 8 νεκροί

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν από το περιστατικό με το όχημα στο Μανχάταν, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος έκανε λόγο για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όχημα εισήλθε σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο στην οδό West, βόρεια της οδού Chambers στο Μανχάταν, πέφτοντας πάνω σε πλήθος ανθρώπων.

Κατόπιν, το όχημα -ένα νοικιασμένο φορτηγάκι- έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Ο οδηγός, 29 ετών, ο οποίος κρατούσε ένα αεροβόλο και ένα όπλο του πέιντμπολ, δέχθηκε εν συνεχεία πυρά από αστυνομικούς και βρίσκεται υπό κράτηση σε νοσοκομείο.

Το FBI αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ: Μοιάζει με επίθεση από διαταραγμένο άτομο

Το περιστατικό στο Μανχάταν «μοιάζει με ακόμη μία επίθεση από ένα πολύ άρρωστο και διαταραγμένο άτομο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις αρχές», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε: «Όχι στις ΗΠΑ».

Πηγή: naftemporiki.gr