Νίκησε ο Παναθηναϊκός την Λάρισα, προβληματική πάλι η διαιτησία

Νίκησε ο Παναθηναϊκός την Λάρισα, προβληματική πάλι η διαιτησία

Ένα απίθανο παιχνίδι έζησαν οι φίλαθλοι στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 2-1 την ΑΕΛ στο κλείσιμο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν 1-0, έμειναν με 9 παίκτες λόγω αποβολών του Σιλά και του Άλτμαν, η ΑΕΛ ισοφάρισε και της ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ, πριν ο Χίλιεμαρκ με σέντρα σουτ στις καθυστερήσεις δώσει το τρίποντο στο "τριφύλλι". Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Η ΑΕΛ κατέβηκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση στη Λεωφόρο, από προηγούμενα παιχνίδια, δίχως να κλειστεί στην άμυνά της και προσπαθώντας να πιέσει και να κρατήσει μακριά από τα καρέ του Μπόζοβιτς τους παίκτες του Ουζουνίδη (στην επίθεση της είχε ημιτελείς προσπάθειες).

Ο Παναθηναϊκός επίσης δεν ήταν ιδιαίτερα ορμητικός και είχε κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να βγαίνει πολλές φορές σε θέση βολής (ο Μολίνς ήταν εγκλωβισμένος). Έμεναν τα στημένα λοιπόν από το Χίλιεμαρκ να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ.

Τόσο όμως η κεφαλιά του Μολέντο, αφύλακτου στη μικρή περιοχή στο 17, ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα, ενώ στο 33 ο Κολοβέτσιος βρήκε δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι τον Κουλιμπαλί, το γύρισμα όμως έδιωξαν οι αμυντικοί.

Ο Βιγιαφάνιες ανέβασε την απόδοσή του και ήταν εκείνος που κέρδισε το κόρνερ στο 48, από το οποίο προήλθε το πέναλτυ με τράβηγμα του Μολίνς από το Ρέντζα (υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις και σε μαρκαρίσματα στον Μολέντο στο α και β μέρος) και ο Αργεντινός ευστόχησε για το 1-0.

Η ΑΕΛ όμως ήταν διαφορετική στο ματς και άγγιξε την ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια του Τέλετιτς και σουτ του Λεοζίνιο από το ημικύκλιο να σταματά στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να τελειώσει το ματς, αλλά ο Μπόζοβιτς σταμάτησε στο 61 του σουτ του Λουντ και στο 70 σε τετ α τετ το Χίλιεμαρκ, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο Σιλά αποβλήθηκε στο 77 με 2η κίτρινη και στο φάουλ που εκτέλεσε ο Λεοζίνιο, ο Περόνε έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και ισοφάρισε σε 1-1.

Το ματς έγινε γκραν γκινιόλ, αφού αποβλήθηκε (σωστά) και ο Άλτμαν με απ ευθείας κόκκινη κάρτα για κτύπημα στον Τέλετιτς (πεσμένος στο έδαφος από φάουλ του Ισραηλινού, που μόλις είχε μπει στο ματς) και επικράτησε τρομερή ένταση, με τους "πράσινους" να ολοκληρώνουν με 9 παίκτες.

Η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε (εξέδωσε 3 ανακοινώσεις) για μία φάση στο 90 όταν λανθασμένα κόπηκε ο Περόνε για οφσάιντ (σκόραρε) και έδειξε να ικανοποιείται με το Χ και τιμωρήθηκε στο 93, όταν ο Χίλιεμαρκ έκανε ένα γέμισμα με το δεξί πόδι που απλά έσκασε μπροστά στον Μπόζοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Super League Σουρωτή – 7η αγωνιστική

Σάββατο 14/10

ΠΑΣ Γιάνννια-Πλατανιάς 3-1

Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 1-0

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4

Κυριακή 1/10

ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0

Απόλλων-Κέρκυρα 0-0

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-1

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1

Δευτέρα 2/10

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 2-1 (50 πεν Βιγιαφάνιες, 93 Χίλιεμαρκ / 78 Περόνε)

Super League: Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 9 παίκτες την ΑΕΛ στο τέλος -8

Πηγή: CNN.gr