Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις και εκφοβισμοί

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις και εκφοβισμοί

Πολλές μαρτυρίες - κόλαφος για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για να προστεθούν στις ήδη γνωστές, που περιγράφουν τον παραγωγό ικανό να προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, χειραγώγηση και εκφοβισμό.

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «New York Times», την Πέμπτη που ξέσπασε το σκάνδαλο, η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο και δύο ακόμη γυναίκες βεβαίωσαν, σε άρθρο του περιοδικού «The New Yorker», ότι υπέστησαν βιασμό από τον μεγιστάνα του Χόλυγουντ, του οποίου τις πράξεις κατήγγειλαν ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον.

«Όλες οι κατηγορίες των μη συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων διαψεύδονται από τον κ. Γουάινσταϊν», σχολίασε η εκπρόσωπός του, Σάλι Χόφμιστερ, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά τις αποκαλύψεις των «New York Times», ο Γουάινσταϊν τέθηκε σε άδεια από την εταιρεία παραγωγής του, The Weinstein Company, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο τον απέλυσε την Κυριακή.

Μεταξύ των θυμάτων του Γουάινσταϊν φέρεται να ήταν και μεγάλες σταρ του Χόλυγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου, ενώ νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι παρενόχλησε σεξουαλικά και τις Μίρα Σορβίνο, Ροζάνα Αρκέτ και Τζουντίθ Γκοντρές.

«Ο παραγωγός δηλώνει ότι όλες οι γυναίκες που μίλησαν δημόσια για σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, είχαν συμφωνήσει σε αυτό», είπε η εκπρόσωπός του Σάλι Χοφμίστερ.

Η Χίλαρι Κλίντον επαίνεσε για το θάρρος τους τις γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, με δήλωσή της την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση από τους «New York Times» της είδησης - βόμβας ότι ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλυγουντ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, ενώ σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα, η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνουν «αηδιασμένοι» από τις κατηγορίες που αφορούν τον Γουάινσταϊν.

Τέλος, η σύζυγος του Γουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει. «Η καρδιά μου ραγίζει για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασυγχώρητων ενεργειών», δήλωσε η 41χρονη Τσάπμαν, η οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον 65χρονο παραγωγό.

Πηγή: Ναυτεμπορική