Με ανατροπή στο φινάλε ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 71-68

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής επί του Ολυμπιακού στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ με 71-68 στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1.

Ενα ματς που φαινομενικά έδειχνε χαμένο, κατάφερε να το γυρίσει ο Παναθηναϊκός και να πάρει το «διπλό» μετά από 9 σερί ήττες που είχε γνωρίσει στο κλειστό του Νέου Φαλήρου στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός προηγείτο με +9 (65-56), αλλά με τον Ρίβερς να πετυχαίνει καθοριστικά τρίποντα και επί μέρους σκορ 15-5, οι «πράσινοι» έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Νικ Καλάθης με 14 πόντους, 7 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ από τους γηπεδούχους που μπορεί να κανείς ότι «αυτοκτόνησαν» στο φινάλε, κορυφαίος ήταν ο ΜακΛιν με 18 πόντους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εκτός των Σπανούλη και Ρόμπερτς, που δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού, στο 29΄ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστειλε στ΄ αποδυτήρια τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον πάγκο για μία απόφαση των διαιτητών και δεν σταμάτησε παρά τις συστάσεις του προπονητή του.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς εάν εξαιρέσει κανείς το καλό του ξεκίνημα (7-2), στη συνέχχεια οι παίκτες του έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρισκόταν να «κυνηγά» τον αντίπαλό του.

Κατάφερε, όμως, έστω και στα τελευταία λεπτά με το «μαγικό τρίγωνο», Καλάθη, Ρίβερς, Γκιστ να «επιστρέψει» στο ματς, μα καλύψει το -9 που είχε διαμορφωθεί εις βάρος του (56-65) και να φτάσει στο τελικό 71-68.

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του (Σπανούλης, Ρόμπερτς) , αλλά και αυτή του Παπανικολάου στα τελεθυταία 11 λεπτά, ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ιδαίτερα μέσα στην ρακέτα με τους Μιλουτίνοφ και ΜακΛιν, ενώ και ο Χόλις Τόμπσον πέτυχε καθοριστικά καλάθια (13 πόντους) και είναι θέμα χρόνου να βρει τα... πατήματά του.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν ήταν συγκεντρωμένη, έχασε το ρυθμό της και τελικά ηττήθηκε. Μια ήττα που μπορεί να ήρθε στην πρεμιέρα της Α1 και που δεν λέει απολύτως τίποτα, ωστόσο, δίνει από πολύ νωρίς το προβάδισμα στον «αιώνιο» αντίπαλο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Πηγή: Ναυτεμπορική