Τέλος ο Χάσι στον Ολυμπιακό, προπονητές παραμένουν οι προέδροι στην Ελλάδα

Η παραμονή του Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό αποδείχθηκε βραχύβια, καθώς λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο Κοσοβάρος τεχνικός έπαψε να είναι προπονητής στην πειραϊκή ομάδα.

Η ήττα από την ΑΕΚ και ο τρόπος που αυτή ήρθε, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 2-0 στο ΟΑΚΑ, να καταρρέουν μετά τη μείωση του σκορ και να χάνουν στο 90΄, με τον Χάσι να έχει αποβληθεί εν τω μεταξύ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το πρώτο καμπανάκι είχε ηχήσει μετά τον αγώνα με τη Λαμία, όπου παρά τη νίκη ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Ξάνθη, όπου και πάλι δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και Αστέρα Τρίπολης, με την ισοφάριση στο 93΄, ενώ στο ενδιάμεσο ο πρωταθλητής είχε κινδυνέψει να διασυρθεί από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην πρεμιέρα του Champions League.

Η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική και παρότι στον Χάσι πιστώνεται η πρόκριση στους ομίλους και κατ΄ επέκταση τα (μίνιμουμ) 30 εκατομμύρια ευρώ της UEFA, η βαθμολογία της Super League λέει ότι ο Ολυμπιακός, ύστερα από μόλις πέντε αγωνιστικές, είναι τέταρτος, 5 πόντους πίσω από την ΑΕΚ και 3 από ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, έχοντας ήδη σπαταλήσει 7 βαθμούς.

Ο Χάσι ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει από τους ανθρώπους του συλλόγου με την άφιξη της αποστολής στο Ρέντη, ύστερα από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Ως εκ τούτου οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση, με τον πρώην τεχνικό της Ένωσης, Γκουστάβο Πογέτ, να ξεκινά από την pole position.

Το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ ακούγεται πολύ έντονα ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα με την Γιουβέντους.

Ο Μπέσνικ Χάσι δεν έχει αποχωρήσει, τουλάχιστον επισήμως, από τον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους».

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του, ακούγεται πολύ έντομα ότι αυτός θα είναι ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός προπονητής έχει περάσει από τον πάγκο της ΑΕΚ, από τον πάγκο της οποίας αποχώρησε το 2016. Στη συνέχεια ανέβαλε την Μπέτις και μετά την Σανγκάη Σενσούα.

Από κει και πέρα στο ματς της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League με την Γιουβέντους ο πιθανότερος που θα αναλάβει για το συγκεκριμένο παιχνίδι τα ηνία της ομάδας είναι ο τεχνικός της εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης.

Πηγή: Ναυτεμπορική