Τι ωραία που τα λέει, φταίμε όλοι μας: Δήλωση Τσιρώνη: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει μια κοινωνία ολόκληρη

Τι ωραία που τα λέει, φταίμε όλοι μας: Δήλωση Τσιρώνη: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει μια κοινωνία ολόκληρη

«Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως σημείωσε την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, είπε ότι «σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού. Αν τολμούσαμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε κρατικό μηχανισμό για πετρελαιοκηλίδες στο Λιμενικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα μας λέγανε κρατιστές. Έτσι είναι η διεθνής πρακτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση».

«Δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι συνέπειες της ρύπανσης», είπε αναφορικά με τη ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος