Εκπλήξεις όπως συνήθως στην πρεμιέρα της Premiere League στην Αγγλία

Εκπλήξεις όπως συνήθως στην πρεμιέρα της Premiere League στην Αγγλία

Με δύο «βόμβες» ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Αγγλίας, καθώς Τσέλσι και Λίβερπουλ έχασαν βαθμούς απέναντι σε Μπέρνλι και Γουότφορντ.

Η μεγαλύτερη «έσκασε» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου η πρωταθλήτρια Τσέλσι βρέθηκε να χάνει 0-3 στο πρώτο μέρος από τους «νεοφώτιστους». Οι «μπλε» παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 14΄ (αποβλήθηκε ο Κέιχιλ) μείωσαν σε 2-3, αλλά τελικά το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα τεράστιο «διπλό».

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, μάλιστα, έμεινε και με 9 παίκτες στο 81΄ όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Φάμπρεγας, ωστόσο, στο φινάλε έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μάρκος Αλόνσο για να «σώσουν την παρτίδα».

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ η Λίβερπουλ στην έδρα της Γουότφορντ, βρήκε τη δύναμη να «απαντήσει» ισάριθμες και να προηγηθεί μέχρι το 93΄ με 3-2. Τελικά, όμως, με γκολ οφσάιντ του Μιγκέλ Μπρίτος το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα κατάφερε να φύγει αήττητη στην πρεμιέρα της Premier League απέναντι σε έναν από τους διεκδικητές του τίτλου.

Έκπληξη και στο «Σέλχαρστ Παρκ», όπου η επανεμφανιζόμενη μετά από 44 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, Χάντερσφιλντ, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (3-0).
Ονειρική ήταν η επιστροφή του Γουέιν Ρούνι μετά από 13 χρόνια στο «Γκούντισον Παρκ». Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας χάρισε τη νίκη με 1-0 στην Εβερτον επί της Στόουκ Σίτι.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και οι σκόρερ:
Άρσεναλ - Λέστερ 4-3 (2’ Λακαζέτ, 45’ Γουέλμπεκ, 83’ Ράμσεϊ, 85’ Ζιρού - 5’ Οκαζάκι, 29’, 56’ Βάρντι)
Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-3 (8΄ Οκάκα, 32΄ Ντουκουρέ, 90+3΄ Μιγκέλ Μπρίτος - 29΄ Μανέ, 55΄πεν. Φιρμίνο, 57΄ Σαλάχ)

Τσέλσι - Μπέρνλι 2-3 (69΄ Μοράτα, 88΄ Νταβίντ Λουϊς - 24΄,43΄ Βόουκς, 39΄ Γουόρντ)

Κρίσταλ Πάλας - Χάντερσφιλντ 0-3 (23΄αυτ. Γουορντ, 26΄, 78΄ Μουνιέ)
Έβερτον - Στόουκ Σίτι 1-0 (45΄ Ρούνι)

Σαουθάμπτον - Σουόνσι 0-0
Γουέστ Μπρομ - Μπόρνμουθ 1-0 (31΄ Εγκάζι)

Μπράϊτον-Μάντσεστερ Σίτυ 0-2

Πηγή: Ναυτεμπορική