3 κλειδιά της μακροζωίας

Όλοι έχουμε στο νου μας κάποιους τρόπους που αποδεδειγμένα θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο… Η διατροφή μας να είναι ισορροπημένη με πολλά λαχανικά, να βάλουμε τη γυμναστική στη διατροφή μας και να κόψουμε το τσιγάρο. Το ταξίδι προς τη μακροζωία είναι μεγάλο αλλά ταυτόχρονα γεμάτο με απλά, καθημερινά πράγματα.

Πλύνε τα χέρια σου

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί το τελευταίο αιώνα λόγω της εξέλιξης της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας αλλά και λόγω της γενικότερης βελτίωσης της καθημερινότητας μας. Η υγιεινή είναι ένας, επίσης, εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας. Για αυτό πλύνε τα χέρια σου, συχνά μέσα στην ημέρα αλλά και σωστά! Δες το video της Melissa Maker για να μάθεις πως!

Τα συχνά διαλλείματα για ελαφρύ περπάτημα και stretching είναι το μυστικό για να επιβαρύνεις όσο το δυνατό λιγότερο την υγεία σου.

Ίσια η πλάτη!

Η καθιστική ζωή αποτελεί την πιο μοντέρνα «απειλή» της υγείας μας καθώς ο άνθρωπος ποτέ άλλοτε δεν περνούσε τόσες ώρες την ημέρα καθιστός. Τα συχνά διαλλείματα για ελαφρύ περπάτημα και stretching είναι το μυστικό για να επιβαρύνεις όσο το δυνατό λιγότερο την υγεία σου. Επίσης, φρόντισε να βρεις τον αγαπημένο σου τρόπο εκγύμνασης για να τονώσεις το κορμί σου. Ακόμη κι όταν κάθεσαι φρόντιζε να έχεις ίσια πλάτη καθώς οι πνεύμονες και η καρδιά λειτουργούν καλύτερα όταν έχεις σωστή στάση σώματος.

Αγάπη μου

Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί «μαγικές» χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό. Το αντιγηραντικό συστατικό της αγάπης έχει ισχυρή επίδραση όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στην ίδια μας την υγεία. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν και εισπράττουν αγνή αγάπη στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή τους φίλους τους έχουν περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο από ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, κατάθλιψη, κ.λπ.

ΠΗΓΗ: papelle.gr, της Ελεάνας Παπαχαραλάμπους