Η NASA ανακάλυψε 10 νέους πλανήτες που μπορούν να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή

Η NASA ανακάλυψε 10 νέους πλανήτες που μπορούν να υποστηρίξουν εξωγήινη ζωή

Αλλάζει δραματικά ο σχεδιασμός εξερεύνησης του Διαστήματος μετά τις αποκαλυπτικές ανακοινώσεις της NASA, η οποία εντόπισε 10 πλανήτες που διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία, βάσει των οποίων μπορεί να στοιχειοθετηθεί η ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η Διαστημική Υπηρεσία προέβη τη Δευτέρα σε συγκλονιστικές ανακοινώσεις, κάνοντας γνωστό ότι μέσω του τελευταίας τεχνολογίας υπερτηλεσκοπίου Κέπλερ, εντοπίστηκαν άλλοι 219 υποψήφιοι πλανήτες, οι 10 εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή, καθώς παρουσιάζουν όλα εκείνα τα δεδομένα που ευνοούν τη δημιουργία, ύπαρξη και εξέλιξη οργανισμών. Πρόκειται για πλανήτες στο μέγεθος της Γης, με αναλύσεις που παραπέμπουν στον πλανήτη μας.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ

Με τις νέες προσθήκες, ο κατάλογος των πλανητών που έχει ανακαλύψει το Κέπλερ ανέρχεται σε αριθμό στους 4.034 υποψήφιους πλανήτες. Οι 2.335 από αυτούς έχουν πιστοποιηθεί και χαρακτηρίζονται εξωπλανήτες, ενώ οι 50 έχουν το μέγεθος της Γης και παρουσιάζουν ανάλογα δεδομένα, τα οποία επιτρέπουν την ανάπτυξη σεναρίου για την ύπαρξη ζωής.

Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε κλίμα απόλυτου ενθουσιασμού από τους υπεύθυνους του προγράμματος, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας.

«Η κατανόηση της συχνότητας του Γαλαξία μας θα βοηθήσει στον σχεδιασμό των μελλοντικών αποστολών της NASA», δήλωσε ο Μάριο Πέρεζ, εκ των επικεφαλής του προγράμματος Κέπλερ.

Η αποστολή του Κέπλερ είναι επικεντρωμένη στην αναζήτηση πλανητών που πλησιάζουν στο μέγεθος της Γης ή που μπορεί να φανερώνουν ενδείξεις ότι ενδέχεται να φιλοξενούν ζωή. Η χαρτογράφηση του Διαστήματος αποτελεί κομβικό στοιχείο στην «κατάκτηση του Διαστήματος» και βάση για το μέλλον της ανθρωπότητας και των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κληθούν να διαχειριστούν την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Πηγή: Κέρδος online