Ολομέτωπη επίθεση Αλαφούζου σε Ι. Σαββίδη

Ολομέτωπη επίθεση Αλαφούζου σε Ι. Σαββίδη

Δριμύτατη επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή της NOVA, στην οποία έκανε παρέμβαση έκπληκτος από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού καταφέρθηκε εναντίον της διαφθοράς στη χώρα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στην αθλητική δικαιοσύνη, ενώ εγγυήθηκε την οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας και ισχυρίστηκε κάνοντας μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη, εφόσον ισχύει, ότι υπάρχει δικογραφία για ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που φέρονται να έχουν ασκήσει βία εναντίον άλλων ομάδων με στόχο το αποτέλεσμα.

Ο διάλογος που είχε με τους παρουσιαστές της εκπομπής:

- Υπάρχει μια συμμαχία της Αθήνας εις βάρος της Θεσσαλονίκης όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα;
«Εγώ θέλω να σας πω ότι η μητέρα μου είναι από την Θεσσαλονίκη, έχω συγγενείς και φίλους στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας, καθώς ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί όλες τις τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με εμάς στα πλέι οφ. Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο σε σχέση με τον τραυματισμό του. Το ξέρουμε αυτό, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. Θέλω να πω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή δικογραφία σε εξέλιξη που αναδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίων άλλων ομάδων για να πετύχουν αποτελέσματα και πραγματικά εκπλήσσομαι με αυτά που είπε ο κ. Σαββίδης και για αυτό ήθελα να βγω, να μιλήσω. Ξέρετε ότι δεν μιλάω εδώ και καιρό στα μέσα, αλλά κάπου υπάρχουν όρια στην ανοχή μας».

- Δεν θέλω να ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας όμως χωρίς να αναφερθούμε και στο κουτί που πέταξε ο «κουτός» στην Λεωφόρο...
«Ναι, αυτό είναι καταδικαστέο και προσπαθήσαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο που πέταξε το κουτί και παρόλα αυτά η αθλητική δικαιοσύνη μας τιμώρησε με το μέγιστο του δυνατού της ποινής που μπορούσε. Είναι ένα μόνιμο πράγμα και αυτό οφείλεται στο ότι εμείς δεν έχουμε σχέσεις ούτε με την ΕΠΟ, ούτε με την αθλητική δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλους. Επίσης θέλω να σας επισημάνω ότι σήμερα παίζαμε το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ χωρίς να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πιθανές τιμωρίες για τον τελικό Κυπέλλου».

- Σωστό και το είπαμε στην εκπομπή μας από την αρχή. Έχετε κάνει λάθος που δεν βγάλατε την ανακοίνωση τη σημερινή ή κάποιες μέρες νωρίτερα;
«Έχετε δίκιο. Όχι μόνο είναι πρόκληση, αλλά έχουμε δώσει στη νομική μας υπηρεσία οδηγίες να προσπαθήσουμε να στραφούμε κατά των αθλητικών δικαστών, γιατί πιστεύουμε ότι έπαιξαν κάποια παιχνίδια. Και δεν με νοιάζει καθόλου τι θα μας κάνουν. Ξέρετε, εγώ έχω ηττηθεί στην προσπάθειά μου να επιβάλλουμε κάποιους κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το παραδέχομαι. Δεν θα εγκαταλείψω τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλω να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη, ο οποίος βγαίνει μετά τις άδειες για τα τηλεοπτικά και λέει ''είμαι λαγός''. Ο οποίος έχει γεμίσει την Ελλάδα με δηλώσεις ότι θα δώσει 25 εκατ. ευρώ για το MEGA και σήμερα δίνει μια τιμή 11 εκατ. ευρώ, όταν οι άλλοι δυο υποψήφιοι έδωσαν ο ένας 22, ο άλλος 21. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω από πού ξεκινάει ο κ. Σαββίδης και πού τελειώνει και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση, την οποία εμείς καταγγέλλουμε ότι έχει συμμετοχή στο ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να το έχει καθαρίσει το ποδόσφαιρο η κυβέρνηση και δεν έχει κάνει τίποτα, παρά μόνο λόγια. Και θα είμαστε απέναντι σε αυτό το σύστημα. Αυτό που έκανε ο κ. Σαββίδης λέγεται ύβρις. Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια αγαπητή ομάδα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά άνθρωποι που λατρεύουν την ομάδα τους και καλά κάνουν και έτσι πρέπει να κάνουν. Αλλά όλη αυτή η πρόκληση που υποστήκαμε από τον κ. Σαββίδη και όλη αυτή η στρέβλωση αποτελεί ύβρη με την αρχαία έννοια του όρου».

- Αυτό το φινάλε και η κατάθεση ψυχής έχουν κάπως μεταβάλλει τη δική σας διάθεση απέναντι στην ομάδα για να ενισχυθεί; Ακούγαμε συζητήσεις ότι εσείς θέλατε να φύγετε από την ομάδα.
«Εγώ σας είπα ότι θεωρώ ότι έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου και ότι δεν θα εγκαταλείψω τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι το μοντέλο στο οποίο πρέπει να στηθεί ο Παναθηναϊκός είναι να έχει μια πολύ καλή ενδεκάδα και θα την έχει του χρόνου και να βγάλουμε νέα παιδιά από την ακαδημία μας. Γιατί από τη μια μεριά η διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο που όχι απλά δεν διορθώνεται αλλά χειροτερεύει και από την άλλη μεριά η τεράστια διαφορά που έχουμε από την Ευρώπη σε θέματα μπάτζετ, η μόνη μας ελπίδα είναι στα επόμενα χρόνια να βγάλουμε Έλληνες όπως το 2003-04 και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός με την ιδιοκτησία του Γιάννη Βαρδινογιάννη κέρδισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Εθνική Ελλάδος με πάρα πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Μόνο αν μπορέσουμε να βγάλουμε παιδιά δικά μας ενισχυμένα από τον Μπεργκ, τον Ζέκα και απ' όλους τους σημαντικούς παίκτες που έχουμε θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά».

-Μήπως τον περασμένο χρόνο μιλήσαμε περισσότερο για συμμαχίες και τρόπους πολιτικής και πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στο ποδόσφαιρο και στην καταπολέμηση της διαφθοράς;
«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη σχέση με τον κ. Σαββίδη αν μιλούσε ελληνικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τον ελληνισμό ο κ. Σαββίδης. Δεν ξέρω. Θέλει να κάνει κόμμα, θέλει να ηγηθεί κάποιας πολιτικής κίνησης. Θέλει να προσπαθήσει να δημιουργήσει διχόνοια μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Και ξέρετε στη Θεσσαλονίκη πολλοί φίλοι μου λένε ότι σας πειράζει αλλά τα κάνατε εσείς στην Αθήνα και τώρα σας πειράζει που βρέθηκε ο Σαββίδης και κάνει τα ίδια πράγματα που κάνατε εσείς και κερδίζατε παράνομα τα πρωταθλήματα. Δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός στην περίοδο της παντοκρατορίας του επί Γιώργου Βαρδινογιάννη αν δείτε τη δεκαετία εκείνη που κυριαρχούσε έχει πάρει 4 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, 1 ο ΠΑΟΚ, 1 η ΑΕΚ, 1 η Λάρισα αλλά και εκείνη τη χρονιά της πλήρους επικράτησης ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ αθέμιτα μέσα. Ποτέ δεν απείλησε διαιτητές, ποτέ δεν έκαψε αυτοκίνητα συγγενών διαιτητών και πάντοτε προσπαθήσαμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να αγωνιστούμε αθλητικά, πιστεύοντας και στο ευ αγωνίζεσθαι. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει κάποιες αρχές όπως το ευ αγωνίζεσθαι, όπως είναι η δικαιοσύνη και αν θέλετε η αλήθεια. Και αυτό που πολλοί άνθρωποι όπως και ο κ. Σαββίδης δεν αντέχουν είναι η αλήθεια».

-Κάτι τελευταίο: δεν είναι κακό να πούμε ότι δεν είχατε εντρυφήσει πολύ στα του ποδοσφαίρου. Μπήκατε όμως στα διοικητικά, ψάξατε και αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξαιρετική μαγιά για να βάλετε μπροστά αυτό που είπατε. Δεν αξίζει λίγη παραπάνω προσπάθεια και παραμονή σε όλο αυτό;

«Ο προπονητής ο κ. Ουζουνίδης τον συγχαίρω, έχει κάνει εκπληκτική δουλειά όπως και ο κ. Λυμπερόπουλος. Είναι και δυο άνθρωποι που πιστεύουν. Δεν σας είπα ότι δεν θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε. Σας είπα ότι εγώ προσωπικά έχω αποτύχει σαν Γιάννης Αλαφούζος με τον Παναθηναϊκό και θα πάρω, θα συμμετέχω στην χάραξη της στρατηγικής της ομάδας. Θα φροντίσω ώστε να επιβιώσουμε οικονομικά. Αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με τις λεπτομέρειες του ποδόσφαιρο, θέλω να ασχοληθώ με την διαφορά και τη σαπίλα που επικρατεί γιατί τώρα έχουμε ένα μεγάλο κίνδυνο ο οποίος είναι ξενόφερτος, ο οποίος φέρνει τρόπους και ήθη λειτουργίας που δεν έχουμε ξαναδεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: Ναυτεμπορική