Στους τουλάχιστον 24 ανέρχονται οι νεκροί χριστιανοί κόπτες (μονοφυσίτες) οι οποίοι σκοτώθηκαν από επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο τους, ενώ κατευθύνονταν για να προσκυνήσουν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην περιοχή της Μίνιας, στην Άνω Αίγυπτο, το πρωί.

 

Τοπικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, ο οποίος βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετοί νέοι.

 

Ο επίσκοπος της περιοχής Μαγάγα, Αγάθωνας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας, τονίζει σε τοπικά μέσα ότι η επίθεση δεν έγινε μόνον στο λεωφορείο, αλλά και σε μικρό μινιμπάς και μικρό φορτηγό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το πούλμαν, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, είχε ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ, καθώς και τα δύο ακολουθούμενα οχήματα.

 

Όλοι οι νεκροί, αλλά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο του Μπένι Σουέφ.

 

Σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Σίσι

 

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

 

Η κοινή γνώμη της χώρας έχει παγώσει για άλλη μία φορά με το κτύπημα εναντίον των κοπτών, μετά και τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα της Κυριακής των Βαΐων στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια.

 

Οι εκτελεστές του νέου κτυπήματος επιλέγουν άλλη μία φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από το βράδυ αρχίζει ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου για τους μουσουλμάνους.

 

Οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα, τον Δεκέμβριο, είχε γίνει την ημέρα των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ