Αλ. Τσίπρας: Έρχεται επενδυτικό τσουνάμι

Αλ. Τσίπρας: Έρχεται επενδυτικό τσουνάμι

Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Σημείωσε μάλιστα πως τα μηνύματα που έχουν φτάσει στον ίδιο είναι τόσο θετικά που υπάρχει ανησυχία μήπως είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αστειευόμενος σημείωσε ότι «είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή», θυμίζοντας παλαιότερη δήλωσή του, όταν είχε πει ότι θα φορέσει γραβάτα αν πετύχει διαγραφή μέρους του χρέους.

Ο Πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε τι περιμένει η κυβέρνηση, ούτε τι έχει ο ίδιος πληροφορηθεί και θα είναι -όπως είπε- τόσο θετικό. Σημείωσε όμως ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, «θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, απάντησε ότι «ούτως ή άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στη Ν.Δ. σχετικά με τη στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δικής της τροπολογίας, αναφέροντας σκωπτικά ότι θέλει να καλωσορίσει το ενδιαφέρον της Ν.Δ. στα αντίμετρα.

«Μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της Ν.Δ. γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: Ναυτεμπορική, του Γιάννη Καμπουράκη