Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός

Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός

Ιστορίες καθημερινής τρέλας που θα έκαναν ακόμη και τους κατοίκους των θεωρούμενων ως υπανάπτυκτων πληθυσμών της γης να σαστίσουν με τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έλαβαν χώρα για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που δεν θα έπρεπε να είχε καν διεξαχθεί, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ διακόπηκε στο 54΄ καθώς αχαρακτήριστος οπαδός των γηπεδούχων χτύπησε και τραυμάτισε με κουτί μπύρας τον τεχνικό του «Δικέφαλου», Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» για εξετάσεις και ράμματα.

Ο Γιώργος Κομίνης εφάρμοσε τον κανονισμό, διέκοψε τη συνάντηση κι έβαλε σε περιπέτειες το «τριφύλλι», που εκτός της τιμωρίας έδρας και το πρόστιμο κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών τόσο από τα πλέι οφ όσο κι από το επόμενο πρωτάθλημα.

Για άλλη μια φορά, πάντως, οι αποφάσεις ενός ρέφερι ήταν προβληματικές κι εν προκειμένω του Κομίνη, που απέβαλε λανθασμένα με απευθείας κόκκινη κάρτα τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο 20΄ και τον Ουάρντα στο 51΄ με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη.

Ο Παναθηναϊκός προηγούνταν 1-0 με γκολ του Μπεργκ από το 9ο λεπτό, στο 24΄ ο Κάτσε είχε φάουλ στο δοκάρι και στο 54΄ έγινε η φάση που ουσιαστικά τίναξε το παιχνίδι στον αέρα, πριν την ενέργεια του οπαδού.

Με τον Στιλ πεσμένο κι έχοντας μπλοκάρει την μπάλα ο Κρέσπο έβαλε το πόδι του στην αγκαλιά του Άγγλου τερματοφύλακα και την κλώτσησε προκαλώντας την «έκρηξη» του Μπεργκ που κινήθηκε προς τον Ισπανό, οι δυο τους βρέθηκαν στο έδαφος κι ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των υπόλοιπων παικτών με κλωτσιές και χαστούκια.

Όλα αυτά ανάμεσα σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που μετέφεραν το θυμό από το γήπεδο στην εξέδρα με το γνωστό επακόλουθο… Στα αποδυτήρια πια ο Κομίνης απέβαλε Κουλιμπαλί και Σάκχοφ, ενώ έδειξ κίτρινες σε Μπεργκ και Κρέσπο.

Με βαριές ποινές κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς. Οι «πράσινοι» αναμένεται να κληθούν με βάση το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει:

«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη. Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Ο Ίβιτς δέχθηκε στο κεφάλι κουτί μπύρας. Ο Σέρβος τεχνικός θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία κι ακολούθως θα κάνει ράμματα. INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC

Super League: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (διακοπή)
Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά
α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και
β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».

Ακόμη, στο άρθρο 21, παράγραφος 3β αναφέρεται ότι προβλέπεται «αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του». Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3.

Πηγή: Ναυτεμπορική