Ιβάν Σαββίδης: Άκουγα τον Τσίπρα και ήθελα να χειροκροτήσω

Κοντά στο κανάλι «Ε» ο Ιβάν Σαββίδης

Σε παραλληλισμό του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, σε συνέντευξή του στο protothema.gr, με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά την πρόσφατη σύγκρουση για την τροπολογία με την οποία διαγράφονται πρόστιμα 38 δισ. ευρώ της ΣΕΚΑΠ για λαθρεμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαββίδης είπε ότι θα ψήφιζε 100% τον κ. Τσίπρα και ότι την Παρασκευή είδε την ομιλία του και αισθάνθηκε αυτό ακριβώς που είχε αισθανθεί το 2000 όταν άκουσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή, ο οποίος ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας, έκανε λόγο για πολιτική δημαγωγία.
«Η Ν.Δ. δεν κερδίζει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε προσωρινά και η Ν.Δ. προσωρινά τα μαζεύει. Όμως η Ν.Δ. δεν έχει καμία ιδέα για το πώς θα μπορέσει να ταράξει τα πράγματα. Δεν θέλω να πω ότι ο Τσίπρας είναι άγιος. Αν όμως στη θέση του ήμουν εγώ θα κινούσα ποινική δίωξη κατά του κόμματος που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική