Ισπανία: Δήμιος της Ρεάλ ο Μέσι

Ισπανία: Δήμιος της Ρεάλ ο Μέσι

Την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι είχε ακόμη ένα ισπανικό clasico, καθώς ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης έκρινε και το αποψινό, χαρίζοντας στους πρωταθλητές μια απίστευτη νίκη με 3-2 στο «Μπερναμπέου» και ξαναβάζοντάς τους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα με τον Κασεμίρο στο 28΄, τον «ψύλλο» να ισοφαρίζει στο 33΄ με γκολ τυπικό της ανυπέρβλητης κλάσης του, κι ενώ ο Αλεχάντρο Ερνάντεθ είχε χαρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον σκόρερ της Ρεάλ, για σκληρό φάουλ στον ίδιο.

Ο Ράκιτιτς, επίσης με γκολ-ποίημα έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα στο 73΄, αλλά παρά την αποβολή (με απευθείας κόκκινη κάρτα) του Σέρχιο Ράμος στο 77΄, για σκοπίμως επικίνδυνο παίξιμο στον Αργεντινό σούπερ σταρ, ο Ζινεντίν Ζιντάν χαμογέλασε όταν στο 86΄ ο Χάμες Ροντρίγκες νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 2-2, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του Κολομβιανού στον αγώνα.

Ενώ όμως η ισοπαλία ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τη Ρεάλ, οι παίκτες της βγήκαν αλόγιστα στην επίθεση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έχασαν την μπάλα και δέχθηκαν την κόντρα, με τον Αντρέ Γκόμες να «σερβίρει» και τον Μέσι να εκτελεί με θαυμαστή ακρίβεια στη δεξιά γωνία του Κέιλορ Νάβας, κάνοντας το «Μπερναμπέου» να βουβαθεί.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τη Ρεάλ στους 75 βαθμούς και υπερτερεί στην ισοπαλία, η «βασίλισσα» όμως έχει αγώνα λιγότερο καθώς οφείλει το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Θέλτα στη Γαλικία. Σε κάθε περίπτωση πάντως απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές, κι όλα πλέον είναι ανοιχτά...

Αναλυτικά:
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λα Κορούνια 1-0 (28΄ Γουίλιαν Ζοσέ)
Θέλτα-Μπέτις 0-1 (54΄ Μπράσανατς)
Λας Πάλμας-Αλαβές 1-1 (44΄ Μπόατενγκ - 61΄ Γκόμες)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-3 (28΄ Κασεμίρο, 86΄ Χάμες - 33΄, 90΄+2 Μέσι, 73΄ Ράκιτιτς)

Ιστορική ημέρα η σημερινή για την Άρσεναλ, που νίκησε στο Γουέμπλεϊ της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 20ή φορά, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ (ο οποίος οδηγεί τους «κανονιέρηδες» σε τελικό για όγδοη φορά) δέχθηκε πίεση από τους «σίτιζενς» και βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Αγουέρο στο 62΄.

Ο Νάτσο Μονρεάλ ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με προβολή, ενώ ως το τέλος του κανονικού αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι είχε δύο δοκάρια, σε σουτ του Τουρέ (βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα ο Τσεχ) και κεφαλιά του Φερναντινίο.

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο και στην παράταση η Αρσεναλ φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις και με γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 101΄ πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει στο λονδρέζικο ντέρμπι την Τσέλσι.

Πηγή: Ναυτεμπορική