Champions League: στους 4 Γιουβέντους, Μονακό

Champions League: στους 4 Γιουβέντους, Μονακό

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλίνεται στην εκπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό επειδή η πειραϊκή ομάδα δεν έπαιζε... ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά οδήγησε τους Μονεγάσκους στα ημιτελικά του Champions League!

Η ομάδα του πριγκιπάτου πήρε πανηγυρική πρόκριση για την τετράδα, καθώς το νικηφόρο 3-2 στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ ακολούθησε απόψε και δεύτερη νίκη επί της Μπορούσια, αυτή τη φορά με 3-1 στο «Λουί ΙΙ», κι έτσι η Μονακό θα είναι παρούσα στην κλήρωση της 21ης Απριλίου.

Ο αγώνας, που ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση λόγω αργοπορημένης άφιξης του πούλμαν των Βεστφαλών εξαιτίας της κίνησης, τελείωσε ουσιαστικά στο 17΄, καθώς στο λεπτό εκείνο ο Φαλκάο διπλασίασε για την ομάδα του, που είχε προηγηθεί μόλις στο 3΄ με το νέο «θείο βρέφος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Οι φιλοξενούμενοι, για τους οποίους ήταν βασικός ο Παπασταθόπουλος, προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσαν στο 48΄ με τον Ρόις, αλλά στο 81΄ ο Ζερμέν απάλειψε κάθε ελπίδα των Γερμανών να οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση.

Η Γιουβέντους κράτησε για περισσότερα από 180 λεπτά (... ελέω των καθυστερήσεων) στο «μηδέν» την Μπαρτσελόνα και πήρε πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, αφού το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο αποδείχθηκε πανίσχυρο.

Η vecchia signora του ιταλικού κι ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφυγε με 0-0 από το «Καμπ Νου», προκρίθηκε πανηγυρικά και πήρε τη ρεβάνς από τους «μπλαουγκράνα» για την ήττα (1-3) στον τελικό της διοργάνωσης, το 2015.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο με τους Μέσι και Σουάρες, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Η «Μπάρτσα» πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο ακόμη περισσότερο, είχε την πλήρη κατοχή και ακόμη μια κλασική ευκαιρία με τον Μέσι στο 67΄, αλλά το γκολ δεν ήρθε, την ώρα που οι Ιταλοί ήταν «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις τους.

Ύστερα από 15 συνεχείς ευρωπαϊκές νίκες στην έδρα της, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει απόψε κι αποκλείστηκε στα προημιτελικά, για δεύτερη σερί περίοδο μάλιστα, καθώς πέρυσι είχε μείνει εκτός από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πηγή: Ναυτεμπορική