Πρώτη νίκη για Ολυμπιακό με Εφές

Πρώτη νίκη για Ολυμπιακό με Εφές

Ο Ολυμπιακός έκανε... ποδαρικό στα πλέι οφ με άνετη νίκη επί της Αναντολού Εφές (87-72), έκανε το 1-0 στη σειρά με τους Τούρκους και την Παρασκευή 21 Απριλίου, πάλι στο ΣΕΦ, θα επιχειρήσει να διπλασιάσει τις επιτυχίες του για να αποκτήσει ακλόνητο προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ 4 της Κωνσταντινούπολης.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «έπνιξε» τους αντίπαλους με την άμυνά της, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες στην επίθεση (σκόραραν 10) και συνεπικουρούμενοι από το κοινό τους που γέμισε το φαληρικό στάδιο, είχαν εύκολο έργο, όπως αποδείχθηκε στην πράξη.

Καταλύτης στη νίκη του Ολυμπιακού ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Γκρέιντζερ, μέτρησε 4/8 τρίποντα και συνολικά 14 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που έπαιζε υπό το βλέμμα του γενικού διευθυντή των Σαν Αντόνιο Σπερς, που έχουν τα δικαιώματά του στο NBA.

Ο νεαρός Σέρβος έπαιξε για 25 λεπτά και κυριάρχησε στις μάχες του αέρα. Ο 23χρονος σέντερ είχε 11 πόντους (1/2 βολές, 5/9 δίποντα, κατέβασε 7 ριμπάουντ και μέτρησε ένα εξαιρετικό 20 στην αξιολόγηση!

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μιλουτίνοφ, που ξεκίνησε βασικός, ήταν τόσο καλός, ώστε ο Μπιρτς έπαιξε πολύ λιγότερο, ενώ ο Γιανγκ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Από τους «ερυθρόλευκους» μόνο ο νεαρός Τολιόπουλος δεν σκόραρε, ενώ η στατιστική αποτύπωσε ανάγλυφα την εικόνα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μάζεψε 41 ριμπάουντ (14 επιθετικά) έναντι 28 απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας σε αυτό τον τομέα του παιχνιδιού (στην κανονική περίοδο), ενώ υπέπεσε μόλις σε 10 λάθη και τις στιγμές που χρειαζόταν είχε το καθαρό μυαλό και το χέρι-αλδφάδι του Σπανούλη για να φτάσει στο 1-0, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

Πηγή: Ναυτεμπορική