Καλά ξεμπερδέματα...Πενς: Η υπομονή με τη Β. Κορέα τελείωσε

Καλά ξεμπερδέματα...Πενς: Η υπομονή με τη Β. Κορέα τελείωσε

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αποκλείει καμιά επιλογή για να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι η «εποχή της στρατηγικής υπομονής» που επεδείκνυε η Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγιάνγκ έχει λάβει τέλος.

Η Νότια Κορέα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Πενς σε τέσσερις ασιατικές χώρες, η οποία έχει στόχο να δείξει στους συμμάχους της Ουάσινγκτον και να υπενθυμίσει στους αντιπάλους της ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν στρέφει τα νώτα της στην όλο και πιο ανάστατη αυτή περιοχή το κόσμου.

Ο κ. Πενς, ο πατέρας του οποίου υπηρέτησε στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1953), τόνισε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υπάρξει ασφάλεια «με ειρηνικά μέσα, με μια διαπραγμάτευση. Αλλά όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι για την επίτευξη των στόχων και παραμένουμε στο πλευρό των Νοτιοκορεατών».

Μ.Πενς: «Η εποχή της στρατηγικής υπομονής των ΗΠΑ τελείωσε

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ έγιναν κατά την επίσκεψή του στο χωριό Πανμουντζόν, στα σύνορα των δύο χωρών, όπου υπογράφτηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το 1953.

«Υπήρξε μια περίοδος στρατηγικής υπομονής, αλλά η εποχή της στρατηγικής υπομονής τέλειωσε», επέμεινε.
«Το μήνυμα του λαού των ΗΠΑ είναι ότι επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά η Αμερική επιδίωξε να φθάσουμε στην ειρήνη και με τη χρήση ισχύος, και το μήνυμά μου σήμερα, ενώ βρίσκομαι μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Κορέα, με τους θαρραλέους στρατιώτες της Νότιας Κορέας, είναι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Πηγή: Ναυτεμπορική