«Καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της Αστυνομίας

 Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις αλχημείες του προπονητή του, έχασε 1-2 δικό του αγώνα, σοβαρά επεισόδια

Με πάρα πολύ βαριά τιμωρία απειλείται ο Ολυμπιακός μετά και την επίσημη έκθεση της Αστυνομίας για τα όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη μετά τον χθεσινοβραδινό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση αγνώστων χωρίς διαπίστευση ή διακριτικά σε ποδοσφαιριστές και ανθρώπους της ΑΕΚ, «ντου» με χέρια και πόδια 40 (!) ατόμων με διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός είχε την αποκλειστική ευθύνη για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων και, πλέον, τα όσα καταγγέλουν οι αρχές βαραίνουν απόλυτα τους «ερυθρόλευκους». Οι μαρτυρίες των αστυνομικών που έζησαν από κοντά τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Τάσο Παπαπέτρου κυριολεκτικά «καίνε» την πειραϊκή οιμάδα, καθώς σε χώρο ευθύνης της είχαν εισβάλλει άγνωστα άτομα, χωρίς διαπιστεύσεις ή λόγο παρουσίας σε εκείνο το σημείο, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των ανθρώπων της αποστολής της ΑΕΚ.

Η επίσημη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα στο φαληρικό γήπεδο:
«Επίθεση αγνώστων δραστών σε βάρος αστυνομικών της Υ.Μ.Ε.Τ. που βρίσκονταν στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Α.Ε.Κ.»

Τραυματισμός 4 Αστυνομικών
Υ.Α.Β.Α.Χ. Μετά την λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-2017, μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Κ.» που διεξήχθη την 19:30 ώρα της 13-04-2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ οι αποστολές των ομάδων είχαν περάσει την φυσούνα και κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, δέκα (10) περίπου άτομα, οι περισσότεροι χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά κάποιας ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς παίκτες της ομάδας της Α.Ε.Κ. και μέλη της αποστολής της.

Τότε επενέβη η Α-314 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, και αρχικά απώθησε τα άτομα. Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε και στο σημείο προσέγγισαν περίπου σαράντα (40) άτομα, κάποιοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν απρόκλητα με τα χέρια και τα πόδια σε βάρος των αστυνομικών της διμοιρίας Α-314 Υ.ΜΕ.Τ. ενώ στο σημείο προσήλθε για ενίσχυση και η Α-311 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, με την παρέμβαση της οποίας αποκλιμακώθηκε η ένταση.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν οι:
Α)Αστ/κας (274064) Κ. Αντώνης, γεν.1988 (κάκωση δεξιού ώμου)
Β)Αρχ/κας (276467) Σ. Πέτρος, γεν.1990 (κάκωση αριστερού ζυγωματικού και αριστερής ωμοπλάτης)
Γ)Αρχ/κας (273488) Α. Μιχαήλ, γεν.1986 (κάκωση πήχη αριστερού χεριού)
Δ)Αστ/κας (288186) Δ. Σεραφείμ, γεν.1993 (κάκωση πήχη δεξιού χεριού)

Ανωτέρω αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό όχημα στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. για την παροχή πρώτων βοηθειών.»

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη, στη διάρκεια, αλλά κυρίως μετά το σφύριγμα της λήξης του δεύτερου χρονικά ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Το φύλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής, Παπαπέτρου, αλλά και οι παρατηρητές της αναμέτρησης κυριολεκτικά «καίει» τους «ερυθρόλευκους». Μεταξύ των όσων γράφτηκαν από τους αξιωματούχους του αγώνα, γίνεται λόγος για απώθηση και εξύβριση διαιτητών και παρατηρητή, απειλές, αλλά και προπηλακισμό και παρεμπόδιση των ρέφερι!

Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει κι ενώ αναμένεται και η έκθεση της αστυνομίας (τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επιθέσεις αγνώστων), ο παρατηρητής της αναμέτρησης αναφέρει ότι στο ημίχρονο της αναμέτρησης υπήρξε απώθηση, εξύβριση και απειλή κατά του δεύτερου παρατηρητή, κ. Λασκαράκη.

Ο δε διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου, στο φύλο αγώνα που συνέταξε αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ματς, κάνει λόγο για απειλές και προπηλακισμούς διαιτητών από άτομα χωρίς διακριτικά κάποιας ομάδας, ενώ προσθέτει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρεμποδίστηκαν για να φτάσουν στα αποδυτήρια.

Το ακριβές κείμενο που έγραψε ο ρέφερι: «Μετά τη λήξη του αγώνα κι ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια μας, δύο άνθρωποι χωρίς διακριτικά που βρίσκονταν έξω από την είσοδο των αποδυτηρίων, μας προπηλάκισαν λεκτικά και εμπόδισαν την είσοδό μας εντός αυτών. Μας εξύβρισαν με τις φράσεις "μας γ...τε σήμερα, τι κάνατε ρε». Με τη παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν και εισήλθαμε στα αποδυτήρια. Καμιά άλλη παρατήρηση».

Γίνεται αντιληπτό ότι ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου και μέσα στ΄ αποδυτήρια και είναι ξεκάθαρο ότι κινδυνεύει με βαριά τιμωρία εφόσον κριθεί «ένοχος» από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.

Ένταση δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, κατήγγειλε ότι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Στέφανο Καπίνο και τον φροντιστή της ομάδας, ενώ έκανε λόγο για «χούντα».

Οι δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου: «Αν και θα έπρεπε δεν θα μιλήσω για τη διαιτησία. Όλοι είδατε τι συνέβη και καταλαβαίνετε πως έπαιξε ο κ. Παπαπέτρου και οι βοηθοί του. Αυτό που θέλω να καταγγείλω, όμως, που είναι και το πιο σημαντικό είναι το το έγινε μόλις τελείωσε ο αγώνας. Μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και χτυπούσε αλύπητα τους πάντες. Τους ποδοσφαιριστές μας, τους φροντιστές, απλούς ανθρώπους του μεροκάματου και του μόχθου που κουβαλούσαν εκείνη την ώρα πετσέτες και πράγματα», είπε αρχικά ο παράγοντας των Πειραιωτών και συνέχισε:

«Απέκλεισαν την Μονάδα Αθλητικής Βίας που προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια. Μάλλον ήθελαν να είναι μόνοι τους. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να ψάξουν και να βρουν τι έγινε. Με αυτό το περιστατικο οφείλει να ασχοληθεί η Κυβέρνηση. Οι σκηνές που ζήσαμε θυμίζουν χούντα. Σας καλώ να δείτε τα αίματα στο πρόσωπο του φροντιστή μας».

Νωρίτερα ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βρέντζος, εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους στο διαιτητή Παπαπέτρου ενώ ο τελευταίος κατευθυνόταν προς την φισούνα.

Πηγή; Ναυτεμπορική