Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός, προβάδισμα πρόκρισης

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός, προβάδισμα πρόκρισης

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απόκτησε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η καλύτερη ομάδα, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, ήταν αυτή που πήρε τη νίκη κι έκανε το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Το 2-0 δίνει στους «πράσινους» μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της 27ης Απριλίου στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει την υπέρβαση και να πετύχει τρία γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα για να «πετάξει έξω» τον αντίπαλό του.

Σε ένα ακόμη ματς ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Σουηδός στράικερ μπορεί να μη σκόραρε απόψε, αλλά ήταν αυτός που με δύο ασίστ έδωσε την ευκαιρία στους Μολέδο και Λέτο να σκοράρουν και να βάλουν το «τριφύλλι» σε «θέση οδηγού» όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά υπήρχε καλός ρυθμός, ένταση και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα, πίεσε ψηλά τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεψε να οργανωθούν στη μεσαία γραμμή. Οι βαθιές μπαλιές από την πράσινη άμυνα προς την περιοχή του Γλύκου γίνονταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μετά το 15΄ οι γηπεδούχοι βρήκαν κάπως τα πατήματά τους, έγιναν πιο πιεστικοί και στο 10λεπτο που έδειξαν ορισμένες από τις αρετές τους κατάφεραν να προηγηθούν. Από το κόρνερ του Βιγιαφάνιες και την προσωρινή επέμβαση του Γλύκου, ο Μπεργκ με κεφαλιά-πάσα στον Μολέδο έδωσε την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 28΄ να ισοφαρίσει με τον Πέδρο Ενρίκε να αστοχεί εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, στην καλύτερη φάση των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο 45λεπτο. Για ένα διάστημα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από τα άκρα, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα απολύτως, ενώ οι «πράσινοι» είχαν άλλη μία καλή φάση με τον Βιγιαφάνιες πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου μέρους, κυρίως από τις πτέρυγες με τους Χουλτ και Κουλιμπαλί, αλλά τις περισσότερες φορές οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν σε σωστή θέση και απομάκρυναν τη μπάλα. Στο 59΄ η κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε άουτ, ενώ στο 67΄ το βολέ στην κίνηση του Σουηδού βρήκε τον Γλύκο σε ετοιμότητα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων» στο διάστημα αυτό.

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως μετά το 70΄ ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο το γκολ απ΄ ότι ο ΠΑΟΚ. Η επιμονή των «πρασίνων» απέδωσε καρπούς στο 83΄ με τον Σεμπάστιαν Λέτο να σκοράρει από την ασίστ του Μπεργκ και να δίνει... αέρα δύο τερμάτων στο «τριφύλλι» ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Πηγή: Ναυτεμπορική