Champions League: Ο Ζαρντίμ συνεχίζει τις επιτυχίες με την Μονακό

Champions League: Ο Ζαρντίμ συνεχίζει τις επιτυχίες με την Μονακό

Η εκπληκτική Μονακό επικράτησε 3-2 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Ντόρτμουντ στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Champions Leabgue και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκρισή της στην τετράδα της διοργάνωσης,

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν γίνει από την έναρξη της περιόδου η φοβερή ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ απέδειξε για μία ακόμη φορά, μετά τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι, ότι εφέτος δεν αστειεύεται και είναι ικανή να φτάσει πολύ ψηλά.

Στην αναμέτρηση που έγινε με μία ημέρα καθυστέρηση στην Βεστφαλία, λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε χθες λίγα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και που είχε ως συνέπεια να προκληθούν ζημιές στο πούλμαν της αποστολής της Μπορούσια, η Μονακό προηγήθηκε 2-0 και 3-1 με δύο γκολ του Εμπαπέ κι ένα αυτογκόλ του Μπέντνερ, ωστόσο, η ομάδα του Τούνχελ κατάφερε να πετύχει δύο γκολ με τους Ντεμπελέ και Καγκάουα και να ελπίζει στη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς του Πριγκιπάτου την επόμενη εβδομάδα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-1 τη Μπάγερν στο Μόναχο και βρίσκεται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους ημιτελικούς του Champions League.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2016 ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στην «Αλιάνζ Αρένα». Πέτυχε και τα δύο γκολ των «μερένγκες» στο δεύτερο μέρος, ενώ ήταν αυτός που ανάγκασε τον Χάβι Μαρτίνεθ να υποπέσει σε δύο σκληρά φάουλ μέσα σε λίγα λεπτά και να δει την κόκκινη κάρτα του Ριτσόλι στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένγκες» βρήκαν την αντίπαλό τους με πολλά προβλήματα (δεν αγωνίστηκαν οι Λεβαντόφσκι και Χούμελς), είχαν και την τύχη με το μέρος τους, οπότε έφυγαν νικητές από το Μόναχο και μόνο εάν αυτοκτονήσουν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (18/04) θα χάσουν την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Champions League.

Οι Βαυαροί παρά τα σημαντικότατα προβλήματά τους, προηγήθηκαν με τον Βιδάλ στο 25΄. Έχασαν πέναλτι με τον ίδιο παίκτη για να κάνουν το 2-0 στο πρώτο μέρος και τελικά στο δεύτερο το... πλήρωσαν. Με το,,, καλημέρα στην επανάληψη ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, Κριστιάνο Ρονάλντο, έφερε το ματς στα ίσια από ασίστ του Καρβαχάλ, ενώ πριν το 60΄ στάθηκε αφορμή για να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν, Χάβι Μαρτίνεθ.

Με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι δεν άντεξαν, παρά τις απίστευτες επεμβάσεις του Μάνουελ Νόιερ στο β΄ μέρος, αρχικά στην κεφαλιά του Μπέιλ και στη συνέχεια σε ισάριθμα σουτ των Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος με το 97ο γκολ στο Champions League στο 77΄ έβαλε την υπογραφή του στο ματς και, πλέον, η Ρεάλ είναι πολύ κοντά στην πρόκριση.

Τον πρώτο λόγο η Ατλέτικο

Το γκολ-πέναλτι του Γκριεζμάν στο 28΄ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 επί της Λέστερ στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, απέναντι στις «αλεπούδες» που παρατάχθηκαν με σκοπό να μην χάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα πάντα, όμως, θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα (18/04) στην έδρα των πρωταθλητών Αγγλίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική