Euroleague: Τρίτος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Εφές

Euroleague:  Τρίτος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Εφές

Την 10η ήττα του στην κανονική περίοδο της Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Πόλη από την Αναντολού Εφές κι έχασε κάθε ελπίδα για την κατάκτηση της 2ης θέσης.

Μία... στροφή πριν το φινάλε της πρώτης φάσης η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έφτασε στην 4η σερί νίκη της και 8η στα τελευταία 9 ματς, χάρις στην οποία έμεινε «ζωντανή» ακόμη και για την 4η θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι και τον Έρικ Γκριν που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε και διεκδίκησε έως το τέλος τη νίκη. Οι 16 πόντοι του Πρίντεζη και οι 11 του Σπανούλη, όμως, δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που είναι πάρα πολύ πιθανό στην επόμενη φάση να βρει ξανά στο δρόμο της την Αναντολού, αυτή την φορά, όμως, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Κορυφαίος των Τούρκων ήταν ο Τόμας Ερτέλ με 18 πόντους, ενώ από 11 πέτυχαν οι Πολ, Ντάνστον και Χάνεϊκατ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 10-2, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Σπανούλη με 5 πόντους. Το time out που πήρε ο Περάσοβιτς «ξύπνησε» κάπως τους γηπεδούχους, που μείωσαν σε 7-10 και 9-12. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με 15-9 στα μισά της πρώτης περιόδου κι από κει και πέρα «κατέβασε τον διακόπτη».

Με σερί 16-0 οι Τούρκοι μετέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ σε 25-15, ενώ ξέφυγαν ακόμη και με 11 πόντους (28-17). Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η είσοδος στο ματς των Σπανούλη και Πρίντεζη, σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων από μακριά, έδωσαν τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να ξαναμπούν στο ματς (36-32). Με το «τρίποντο» του Γκρέιντζερ στα τελευταία δευτερόλεπτα η Αναντολού μπήκε στα αποδυτήρια με +7 (43-36).

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην 3η περίοδο, με την Αναντολού να παίρνει ξανά διψήφια διαφορά (52-42) και τον Ολυμπιακό να «μαζεύει» κάπως τα πράγματα, αλλά η περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +8 (58-50). Με τα τρίποντα των Αγραβάνη και Παπαπέτρου η ελληνική ομάδα μείωσε σε απόσταση αναπνοής (60-58) περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος.

Και πάλι, όμως, τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να ξεφύγουν με οκτώ πόντους και με το τρίποντο του Χάνεϊκατ δύο λεπτά πριν το φινάλε ουσιαστικά «κλείδωσαν» το ματς.

Η Νταρουσάφακα νίκησε στη Γερμανία τη Μπάμπεργκ (99-97) και την τελευταία αγωνιστική παίζει «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα για μία θέση στα play off.

Με τον Ουοναμέικερ να κάνει μεγάλο ματς (30 πόντους) η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κατάφερε με σπουδαία εμφάνιση στο β΄ μέρος να στείλει το ματς με τη Μπάμπεργκ στην παράταση (84-84) και στο έξτρα πεντάλεπτο να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη. Νίκη που της δίνει τι δικαίωμα να παλέψει για μία θέση στα play off με τον Ερυθρό Αστέρα, στην «αυλαία» της κανονικής περιόδου.

Νίκη γοήτρου πέτυχε στην Βαρκελόνη επί της Μακάμπι η Μπαρτσελόνα (76-71). Η 12η νίκη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προήλθε κυρίως από την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Τόμιτς (15π.) και Βεζένκοφ (13π.).

Πηγή: Ναυτεμπορική