Η Μονακό έκανε την έκπληξη στο Champions League

Η Μονακό έκανε την έκπληξη στο Champions League

Μεγαλειώδη πρόκριση στους «8» του Champions League πήρε η Μονακό, ενώ στην κλήρωση της Παρασκευής θα βρεθεί και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ήττα με 3-5 στο «Ετιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν επηρέασε καθόλου τη Μονακό, η οποία στη ρεβάνς του «Λουί Ντε» έφτασε σε σκορ πρόκρισης από το 29΄ με τα γκολ των Εμπαμπέ και Φαμπίνιο και τελικά επιβλήθηκε με 3-1 των Άγγλων.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο 100ό του ευρωπαϊκό, μπορεί να έγινε ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στα Κύπελλα της UEFA (61 νίκες), αλλά δεν πανηγύρισε με την ομάδα του την πρόκριση. Η Σίτι ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Σούμπασιτς.

Οι «πολίτες» ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους στην επανάληψη κι αφού έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Αγούρο στο πρώτο 20λεπτο, τελικά στο 71΄ μείωσαν το σκορ με τον Σανέ μετά την προσωρινή απόκρουση του Σούμπασιτς σε σουτ του Στέρλινγκ. Στο 77΄, όμως, ο Μπακαγιόκο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τους Μονεγάσκους στην μεθαυριανή κλήρωση των προημιτελικών για 2η φορά στα τρία τελευταία χρόνια.

Είχε «καθαρίσει» από το πρώτο ματς

Στο «Βιθέντε Καλντερόν» η Ατλέετικο Μαδρίτης δεν χρειάστηκε να «πατήσει το γκάζι» καθόλου, καθώς είχε... προίκα το υπέρ της 4-2 της πρώτης αναμέτρησης στη «Μπάι Αρίνα». Το τελικό 0-0 με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν έστειλε τους «ροχιμπλάνκος» πολύ εύκολα στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Οι «8» ομάδες που προκρίθηκαν
Το μεσημέρι της Παρασκευής στην ελβετική πόλη, Νιόν, θα διεξαχθεί η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό, Λέστερ, Γιουβέντους, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου.

Πηγή: Ναυτεμπορική