Τέλος ο Μπέντο, προπονητής του Ολυμπιακού ο Βούζας

Τέλος ο Μπέντο, προπονητής του Ολυμπιακού ο Βούζας

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου επιβεβαιώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα. Ο Πάουλο Μπέντο αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. πληρώνοντας όχι μόνο την κακή πορεία της πειραϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα, αλλά και τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του για το ρόστερ του συλλόγου.

Χρέη υπηρεσιακού τεχνικού θα αναλάβει ο προπονητής της ομάδας Κ20 και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Τάσος Πάντος, ενώ στου Ρέντη επιστρέφουν και οι Αλέκος Ράντος, Χρήστος Μουρίκης.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Πάουλο Μπέντο. Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο προπονητής της Ακαδημίας μας και της ομάδας Κ20, Βασίλης Βούζας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Τάσο Πάντο, Αλέκο Ράντο και Χρήστο Μουρίκη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ουσιαστικά τελούσε υπό κρίση, παρά την πρόκριση στους «16» του Europa League και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρωτάθλημα ο πρωταθλητής ισοφάρισε το αρνητικά ρεκόρ τους με τρεις συνεχείς ήττες, για πρώτη φορά μετά το 1996, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να μείνουν «άσφαιροι» σε τρία συνεχή παιχνίδια από το 1985!

Η χθεσινή τοποθέτηση στην Τούμπα περί «αποδυνάμωσης» ενόχλησε πολλούς, τόσο στη διοικητική πυραμίδα του συλλόγου όσο και στις τάξεις των οπαδών, καθώς η αναφορά έγινε επιλεκτικά και ύστερα από ήττα. Ταυτόχρονα, η δήλωσή του ήταν μειωτική κι εν πολλοίς απαξιωτική για το ρόστερ της ομάδας, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν πιαα για τη σχέση του με τ΄ αποδυτήρια.

Εκτός της παρατεινόμενης αγωνιστικής κρίσης, εξαιτίας της οποίας χάθηκε ήδη σημαντική διαφορά στο πρωτάθλημα, ο Ίβηρας τεχνικός χρεωνόταν επίσης με αρκετές επιλογές που προκαλούσαν ερωτηματικά.

Πρωτίστως με τον περιορισμό του rotation και τον αποκλεισμό ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας κι εμπειρίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν, όπως οι Ντομίνγκες, Μάριν, Καμπιάσο ή ακόμη και η εισήγησή του να φύγουν ως δανεικοί παίκτες όπως οι Σιόβας και Πάρντο, που δυνητικά θα ήταν όπλα ακόμη και στον πάγκο.

Πηγή: Ναυτεμπορική