Ο Dow Jones -Εκλεισε πάνω από τις 21.000 μονάδες, εδώ η 'φτώχεια' συνεχίζεται

Ο Dow Jones -Εκλεισε πάνω από τις 21.000 μονάδες, εδώ η 'φτώχεια' συνεχίζεται

Κάποτε δεν πέφταμε για ύπνο αν δεν μαθαίναμε μετά τις 11 το βράδυ πόσες μονάδες έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Χθες έσπασε όλα τα ρεκόρ κλείνοντας πάνω από τις 21.000, νούμερο εξωπραγματικό που συγκρινόμενο με την Ελληνική μιζέρια του δικού μας χρηματιστηρίου, προκαλεί φόβο και άλλα συναισθήματα.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 303,31 μονάδων (+1,46%), στις 21.115,55 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν οι εταιρείες τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 78,59 μονάδες (+1,35%), στις 5.904,03 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor's 500 έκλεισε με άνοδο 32,32 μονάδων (+1,37%) στις 2.395,96 μονάδες.

Διαβάζοντας στην υπόλοιπη ειδησεογραφία και τις απόψεις υπουργού της κυβέρνησης αρμόδιου για την κυκλοφορία των οχημάτων συνειδητοποιούμε ότι μπήκε ο Μάρτης, αλλά η άνοιξη για την χώρα μας θα αργήσει να έλθει.

Όλα τα βλέπουν κάτω από το πρίσμα της αύξησης εσόδων με την μορφή προστίμων και πρόσθετης φορολογίας.

Η κυβέρνηση θέλει τα μέλη της να ζουν σε καπιταλιστικές συνθήκες ζωής, όμως για τον λαό έχουν άλλες ιδέες και φλερτάρουν με αυτό που ήταν ο εφηβικός τους έρωτας.

Η αλήθεια είναι ότι για κάποιες μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι επενδύοντας σήμερα θα έβγαινε σημαντικά κερδισμένος, αλλά δυστυχώς αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 18 χρόνια και η συμπεριφορά των αρμοδίων δεν επιτρέπει να προτρέψουμε στο να επενδύσουν αυτούς που έχουν χρήματα.

Ανάλογη άνοδο με την Νέα Υόρκη, είχε όλα αυτά τα χρόνια και το Γερμανικό χρηματιστήριο, κάτι που αποδεικνύει ίσως ότι η κρίση στις φτωχές χώρες, βοηθάει τους μεγάλους να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Κώστας Ζουγρής