Τέλος της Μπαρτσελόνα με εντυπωσιακή ήττα-διασυρμό

Τέλος της Μπαρτσελόνα με εντυπωσιακή ήττα-διασυρμό

Παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο η Παρί Σεν Ζερμέν διέσυρε με 4-0 τη Μπαρτσελόνα στο «Παρκ Ντε Πρενς», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στους «16» του Champions League.

Το πρωί της Τρίτης η UEFA δημοσιοποίησε μελέτη βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία, με βάση την οποία η Μπαρτσελόνα θα πάρει το Champions League.

Η μελέτη αυτή όχι μόνο... έπεσε στο κενό, κάλλιστα μπορεί να ειπωθεί ότι καταποντίστηκε, καθώς το ίδιο βράδυ η ομάδα του Λουίς Ενρίκε γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες στην ευρωπαϊκή της ιστορία, με 0-4 στο «Παρκ ντε Πρενς» από την φοβερή και τρομερή, Παρί Σεν Ζερμέν.

Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο για 90 λεπτά έκανε «σκόνη και θρύψαλλα» τους Καταλανούς και μετέτρεψε τη ρεβάνς της 8ης Μαΐου στο «Καμπ Νόου» σε τυπική διαδικασία. Ομάδα για τρόπαιο δεν ήταν η «Μπαρτσα», αλλά η Παρί. Οι «πρωτευουσιάνοι» ισοπέδωσαν τους Ισπανούς, σε βαθμό που το τελικό 4-0 να φαντάζει μικρό με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι.

Ίσως να ήρθε η ώρα των «πρωτευουσιάνων» να ανέβουν επίπεδο και να «πιάσουν τόπο» τα δισεκατομμύρια των Αράβων επενδυτών τους, που δεν το κρύβουν όταν τους ρωτούν ότι το όνειρό τους είναι ένα και μοναδικό: η κατάκτηση του Champions League.

Η σημερινή Παρί μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται το τρόπαιο με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε. Προηγήθηκε στο 18΄ με το εξαιρετικό φάουλ του Ντι Μαρία, στο 40΄ έφτασε στο 2-0 με τον Ντράξλερ και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφτασε στο 3-0 πάλι με τον Ντι Μαρία, ο οποίος έκανε το... ματς της ζωής του σε διεθνές επίπεδο.

Η εφιαλτική βραδιά για τους Καταλανούς δε σταμάτησε εκεί, καθώς στο 71΄ ο Καβάνι με το γκολ που πέτυχε μετά την πάσα του Μουνιέ «σφράγισε» τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ομάδας του, η οποία πλέον, μπορεί να σκέφτεται από τώρα τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς.

Στη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου στο «Καμπ Νόου» η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να πετύχει μία ιστορική ανατροπή, μόνο που με αυτή την Παρί κάτι τέτοιο φαντάζει σχεδόν απίθανο.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία 83΄ με τον Ουμτιτί, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

«Καθάρισε» ο Μήτρογλου με Ντόρτμουντ

Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 48΄ η Μπενφίκα νίκησε 1-0 τη Ντόρτμουντ και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Champions League.

Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία κι αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στο «Ντα Λους» στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που έχασαν τις μεγάλες ευκαιρίες, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά η ομάδα που πήρε τη νίκη ήταν η Μπενφίκα.

Από το κόρνερ και την κεφαλιά-πάσα του Λουϊζάο, ο Μήτρογλου βρέθηκε στην κατάλληλη θέση κι άνοιξε το σκορ για τους «Λουζιτανούς» στο 48΄.

Η ομάδα του Τούχελ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 59΄, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον από το σημείο του πέναλτι (χέρι του Φέισα).

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου στο «Βεστφάλεν Στάντιον».

Πηγή: Ναυτεμπορική