Μπλόκα αγροτών: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μπλόκα αγροτών: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και ήδη το πρώτο μεγάλο μπλόκο, αυτό της Νίκαιας στη Λάρισα, προχώρησε από χθες στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Την Πέμπτη κατέφθασαν τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας, στο μπλόκο της Νίκαιας και λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Μπλόκο Προμαχώνα

Την ίδια ώρα, αποφασισμένοι να φτάσουν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δηλώνουν οι αγρότες της Λάρισας στο δεύτερο μεγάλο μπλόκο που στήθηκε χθες.

Περισσότερα από 100 τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και για αρκετή ώρα υπήρξε ένταση.

«Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα», διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, ενώ σύμφωνα σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πολλά είναι τα τρακτέρ που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν χθες στο σημείο, είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις.

Αγρότες της Αιγιάλειας απέκλεισαν λίγο μετά τις 18:15 τη νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Ο δρόμος άνοιξε ξανά στις 20:00.

Στην Άρτα, κλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού από τα τρακτέρ των αγροτών.

Επίσης, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του Κομποτίου.

Μακεδονία

Οριστικές αποφάσεις θα πάρουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή σε νέα γενική συνέλευση στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

«Σκεφτόμαστε να είναι δύο τα μπλόκα, ένα πιθανότατα στο τελωνείο των Ευζώνων κι ένα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Κύρια αιτήματα, η άμεση απόσυρση της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια αγροτών και κτηνοτρόφων.

Φθιώτιδα

Έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Ανθήλης οι αγρότες της Φθιώτιδας προειδοποιώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την αντιαγροτική πολιτική γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Ανθήλης καλούν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να βρεθούν στο πλευρό τους.

Πηγή: sofokleousin.gr