Euroleague: Εκπλήξεις σε Κάουνας και Βιτόρια

Euroleague: Εκπλήξεις σε Κάουνας και Βιτόρια

Με έναν εκπληκτικό Κέβιν Πάνγκος στη σύνθεσή της (21 πόντοι), η Ζαλγκίρις νίκησε στο Κάουνας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-74 και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή.

Οι Μοσχοβίτες έχασαν για πέμπτη φορά φέτος, κι αυτό σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσουν την Τετάρτη σε Μιλάνο και Μπάμπεργκ αντίστοιχα, την πρώτη θέση θα μοιράζονται τρεις ομάδες.

Εκπληκτικός και ο Ερυθρός Αστέρας, διέλυσε την Μπασκόνια μέσα στη Βιτόρια με 87-69, έφτασε στο 11-8 και ισοβαθμεί Μπασκόνια και Παναθηναϊκό, τον οποίο θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Βελιγράδι!

Η Φενέρμπαχτσε έφυγε με το «διπλό» (86-81) από την έδρα της Ούνιξ Καζάν, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, σημειώνοντας τη δωδέκατη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Για τους νικητές πολύ καλός ήταν ο Κώστας Σλούκας, που έπαιξε 27 λεπτά με απολογισμό 12 πόντους (2/2 β.,2/3 δ., 2/3 τρ.), ένα ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη.

Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Καϊμακόγλου έμεινε σε «ρηχά νερά», αφού σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής κατέγραψε 3 πόντους, ένα ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Μακάμπι φέτος πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα ακολούθησε η συντριβή στην Τουρκία από τη Γαλατάσαραϊ με 63-102.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζον Ντίμπλερ που σημείωσε 21 πόντους με 6/7 τρίποντα, ενώ για την «ομάδα του λαού» πάλεψε μόνο ο Γκάουντλοκ, που σκόραρε 22 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 71-65 της Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας την ενδέκατη νίκη σε 19 αγώνες.

Οι «πράσινοι» του Τσάβι Πασκουάλ παραμένουν στην έκτη θέση της κατάταξης και συνεχίζουν ακόμη να ελπίζουν για μια θέση στην πρώτη τετράδα, την ώρα που οι Καταλανοί του Γιώργου Μπαρτζώκα έπεσαν στο 8-11 και είδαν την πρόκριση να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει τον Γιάννη Μπουρούση σε μεγάλο βράδυ. Ο διεθνής σέντερ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, καθώς παίζοντας για 25:37΄΄ έκανε double-double με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ, ενώ είχε επίσης 3 ασίστ, 2 τάπες και 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Ο αγώνας ήταν κακός ποιοτικά, με τους γηπεδούχους άστοχους και τους Ισπανούς να ακολουθούν, όμως η Μπαρτσελόνα είχε να αντιμετωπίσει και την κάκιστη οργάνωση του παιχνιδιού της από τον Ταϊρίς Ράις.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο 7 λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα, την ώρα που ο Αμερικανός πλέι μέικερ είχε 8 μόνος του (!) και συνολικά η ομάδα του 21!

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας προηγήθηκε 15-13 στο πρώτο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα πέρασε με 25-22 στο 15’ με τρίποντο του Κόπονεν, αλλά με τον Σίνγκλετον να ηγείται της αντεπίθεσης ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 12-0 και προηγήθηκε 36-29 στο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Καλάθης έγραψε το 39-29, αλλά η αστοχία δεν άφηνε την ελληνική ομάδα, που πάντως δεν έδινε δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα χάρις στην πολύ καλή άμυνά της.

Στην αντεπίθεση τους οι Καταλανοί μείωσαν σε 54-55 στο 33΄, όμως τα παιδικά λάθη των Ισπανών συνεχίστηκαν, η Μπαρτσελόνα παρότι είχε την ευκαιρία δεν κατόρθωσε να προσπεράσει ποτέ και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα.

Πηγή: Ναυτεμπορική