Από τα Σεπόλια στο All Star Game ο Αντετοκούνμπο

Από τα Σεπόλια στο All Star Game ο Αντετοκούνμπο

Μέλος της πεντάδας της Ανατολής στο All Star Game είναι και με τη... βούλα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο σταρ του Μιλγουόκι θα είναι παρών στη γιορτή του αμερικανικού μπάσκετ που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη, διάκριση που κέρδισε με το... σπαθί του μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί από την έναρξη της περιόδου με τα «ελάφια».

Ο "Greek Freak" σάρωσε στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των παικτών που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Ο 22χρονος άσος έλαβε 1.604.463 ψήφους, και αναδείχθηκε τρίτος στην Ανατολή. Τον ξεπέρασαν σε προτιμήσεις, ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν Τζέιμς (1.893.751) και ο συμπαίκτης του στο Κλίβελαντ, Κάιρι Ίρβινγκ (1.696.769). Αξίζει να επισημανθεί ότι κανένας από τους υπόλοιπους παίκτες της Ανατολής δεν ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σε ψήφους.

Συνολικά τώρα από τους παίκτες του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο ήταν 6ος στις προτιμήσεις του κόσμου και των εκπροσώπων του Τύπου. Τον πέρασαν ακόμη, ο Στεφ Κάρι (1.848.121), ο Τζέιμς Χάρντεν (1.771.375) και ο Κέβιν Ντουράντ (1.768.185)!

Υπενθυμίζεται πως για την επιλογή των βασικών μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών. Ο Αντετοκούνμπο ήταν δεύτερος σε ψήφους για κοινό, παίκτες και ΜΜΕ στους ψηλούς της Ανατολής, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο διεθνής άσος σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, έγινε ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης που ξεκινά βασικός σε All Star Game καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ που έπαιξε το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών.

Επίσης γίνεται ο πρώτος παίκτης του Μιλγουόκι που θα παίξει στο All Star Game μετά τον Μάικλ Ρεντ το 2004 και ο πρώτος βασικός μετά τον Σίντνεϊ Μόνκριφ το 1986.

Παράλληλα είναι και ο νεότερος στην ιστορία των «ελαφιών» που θα παίξει στο All Star Game ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που ήταν 23 χρονών και 271 ημερών.

Αναλυτικά οι πεντάδες:

ΔΥΣΗ: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).
ΑΝΑΤΟΛΗ: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).

«Ευχαριστώ Ελλάδα»
Συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μόλις πληροφορήθηκε ότι θα είναι μέλος της πεντάδας του All Star Game.

Με μήνυμά του μέσω Twitter ευχαρίστησε καθέναν ξεχωριστά και υποσχέθηκε να παίξει για όλη την Ελλάδα: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ' ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να κάνω πραγματικότητα... Το εκτιμώ απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα», ανέφερε ο 22χρονος άσος.

Η επιλογή του για την κορυφαία πεντάδα της ανατολικής περιφέρειας στο All Star Game ήταν μόνο η αρχή... Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή, αλλά παίζοντας ως πραγματικός σούπερ σταρ σε ένα γαλαξία αστέρων, άφησε το αποτύπωμά του στην πρώτη παρουσία του στη γιορτή των κορυφαίων.

Η Δύση νίκησε την Ανατολή 192-182 και ο 22χρονος Έλληνας του Μιλγουόκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων τελειώνοντας το παιχνίδι με 30 πόντους, που προήλθαν από 14/16 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ είχε ακόμη 6 ριμπάουντ, μία ασίστ, 3 κλεψίματα, ένα μπλοκ και 0 λάθη σε 22 λεπτά!

Ο Giannis, κατά τους Αμερικανούς, ξεκίνησε εμφατικά το παιχνίδι κάνοντας αλλεπάλληλα καρφώματα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, έκλεψε την μπάλα από τον Χάρντεν, έκανε τον Στεφ Κάρι να ξαπλώσει στο πάτωμα και να πιάσει τα... αυτιά του σε μια εφόρμηση προς το καλάθι που κατέληξε σε βροντώδες κάρφωμα, ενώ «τάπωσε» τον MVP του αγώνα, Άντονι Ντέιβις.

Ο άσος της Νέας Ορλεάνης αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης μπροστά στο κοινό του, καθώς ο αγώνας διεξήχθη στην έδρα των Πέλικανς. Ο Ντέιβις σημείωσε 52 πόντους καταρρίπτοντας την κορυφαία επίδοση που ανήκε στον Γουίλτ Τσάμπερλεν (42 πόντοι) από το 1962, ενώ ο περυσινός MVP, Ράσελ Γουέστμπρουκ, πρόσθεσε άλλους 41 πόντους για τους νικητές.

«Διασκέδασα. Ήθελα να ζήσω τη στιγμή, ήθελα να είμαι εκεί έξω με τα άλλα παιδιά. Είπα στον προπονητή μου πως ό,τι κι αν γίνει θα παίξω δυνατά.

Μου μιλούσαν, μου έλεγαν να βρω ρυθμό. Σίγουρα έκανα περισσότερα από όσα ονειρευόμουν. Ήλπιζα απλά να βάλω ένα καλάθι, όμως όλοι μου πάσαραν και τελικά πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα ήθελα», δήλωσε ο Γιάννης.

Και συνέχισε: «Έλεγα στους προπονητές μου στους Μπακς ότι ανυπομονώ να γυρίσω για να προπονηθώ. Δεν έχω προπονηθεί για τέσσερις μέρες και αισθάνομαι ότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος. Τους είπα ότι θα μπω και θα παίξω δυνατά. Και το έκανα. Είναι φανταστικό αυτό που ζω».

Ο αστέρας του NBA εξέπληξε για άλλη μια φορά με την ταπεινότητα και συγκίνησε με την αγάπη του για την Ελλάδα: «Κοιτούσα τους παίκτες και κατάλαβα πόσα πρέπει να θυσιάσεις για βρεθείς εδώ. Ο Καρμέλο (Άντονι) έφτασε στο γήπεδο και πήγε αμέσως για μασάζ στα πόδια. Του το είπα, "ήρθες πρώτος. Έχεις γεράσει". Και μου είπε "όταν φτάσεις στην ηλικία μου θα καταλάβεις". Πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ».

Όσο για τα σχόλια κάποιων από τους All Star που ρωτήθηκαν για τον Γιάννη; Απλά, διθύραμβοι. «Έπαιξε πολύ καλά. Παρότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι δεν ήταν ντροπαλός και ήταν πολύ επιθετικός», δήλωσε ο Τζέιμς Χάρντεν, με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να προσθέτει: «Ο Γιάννης πήγε καλά. Έκανε πολλά καρφώματα και το All Star Game γι’ αυτό είναι. Έπαιξε δυνατά».

Ο Πολ Τζορτζ υπογράμμισε πως «ήταν ο μόνος που έπαιζε με τόση ένταση από την ομάδα μας. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο να το βλέπεις. Είναι ωραίο να βλέπεις να παίζει κάποιος καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ».

Τέλος, ο Αϊζέια Τόμας ανέφερε ότι «έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, έκανε πολλά καρφώματα κι αυτό περιμένεις από έναν τέτοιο παίκτη. Θα περίμενε κανείς να είναι αγχωμένος, αλλά έκανε από νωρίς κάποια καρφώματα κι έτσι ξεκίνησε».

Πηγή: Ναυτεμπορική