Επιδείνωση καιρού με χιόνια καταιγίδες από το απόγευμα

Επιδείνωση καιρού με χιόνια καταιγίδες από το απόγευμα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση του υδράργυρου.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της βόρειας Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το απόγευμα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς.

Πηγή: Ναυτεμπορική