Καλά Χριστούγεννα: Τέσσερις εταιρείες αποσύρουν προϊόντα τους

Καλά Χριστούγεννα: Τέσσερις εταιρείες αποσύρουν προϊόντα τους

Στην προληπτική απομάκρυνση από τα ράφια των προϊόντων για τα οποία υπάρχει απειλή για επιμόλυνσή τους με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ προχώρησαν οι εταιρείες Δέλτα, Coca-Cola, Unilever και Nestlé, ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές. Οι εταιρείες έλαβαν αυτή την απόφαση ύστερα από σχετική ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η». Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και το 2013, το οποίο τότε αφορούσε προϊόντα της Coca-Cola. Στελέχη των εταιρειών με τα οποία συνομίλησε η «Κ» αποφεύγουν να αναφερθούν στην οικονομική ζημία που προκαλεί η προληπτική απόσυρση των προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δέλτα, διακόπτει προσωρινά τη διάθεση στον Νομό Αττικής του προϊόντος Φρέσκο Γάλα πλήρες, στη χάρτινη συσκευασία του ενός λίτρου (φέρει μπλε γράμματα). Στην ανακοίνωσή της η Δέλτα υποστηρίζει ότι «το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζομένους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Ελληνες κτηνοτρόφους και, για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται ενάντια στην ελληνική κοινωνία». Σύμφωνα με στελέχη της Δέλτα που μίλησαν στην «Κ», βασικό μέλημα της εταιρείας, πέραν της ασφάλειας των καταναλωτών, είναι να μην πληγούν οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι. Για κάθε επιπλέον πληροφορία οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο κέντρο εξυπηρέτησης της Δέλτα (800-11.99.800).

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι άλλες τρεις εταιρείες αναφέρουν ότι προχωρούν στην προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική: Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml). Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500 g και 520 g αντίστοιχα). Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500 ml πλαστική φιάλη, 4x500 πλαστική φιάλη). Nestea Ice Tea Λεμόνι (500 ml πλαστική φιάλη, 4x500 πλαστική φιάλη). Coca-Cola Light (500 ml πλαστική φιάλη, 4x500 πλαστική φιάλη). Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τις εταιρείες στα ακόλουθα τηλέφωνα χωρίς χρέωση: Coca-Cola 800-11.55.800, Unilever: 800-11.99.099 και Νestea 800-11.55.800. Σημειώνεται ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πηγή: Καθημερινή, της Δήμητρας Μανιφάβα