Όταν αυτοί που κυβερνούν κι οι άλλοι που υποτίθεται ότι έχουν θεόσταλτο σκοπό να βοηθούν, δεν φιλοτιμούνται να ξοδέψουν ούτε ευρώ για να μην κλείσει το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι λογικό, τελικά, να μοιάζει η Κλέλια Χατζηιωάννου με Αγία.

 

Μάθαμε από το άρθρο του Άρη Δημοκίδη στην Lifo για την δωρεά 57000 της Κλέλιας Χατζηϊωάννου στο χαμόγελο του παιδιού για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, σίγουρα το ποσό μπορεί να μην είναι σημαντικό για την Κυρία Χατζηϊωάννου, δεν μας έχουν συνηθίσει όμως αι έχοντες με ανάλογες πράξεις, οι περισσότεροι προσπαθούν να κερδίσουν από το ετοιμόρροπο κράτος. ΚΖ

 

 

Σερνόταν τόσες εβδομάδες η ιστορία με το Χαμόγελο του Παιδιού που πρέπει και φέτος να πληρώσει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ο λογαριασμός -λίγο πάνω από 57.000 ευρώ- ήταν δυσβάσταχτος για την οργάνωση που μετά βίας τα βγάζει πέρα κάθε χρόνο και βρέθηκε πολλές φορές κοντά στο λουκέτο.

 

Ας μην αναλύσουμε ή διαφωνήσουμε για το αν πρέπει να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ φιλανθρωπικές οργανώσεις για κτήρια που τους δώρισαν πολίτες ή που έχουν αγοράσει οι ίδιες - το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών, καλώς ή κακώς, θεωρεί εξωφρενική την επιβολή ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού, και επικοινωνιακό ατόπημα που κάνουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.     16.9.2016 Η Κλέλια Χατζηιωάννου πλήρωσε τα 57.313 ευρώ ΕΝΦΙΑ για το Χαμόγελο του Παιδιού Οι 57.313 ευρώ που για το Χαμόγελο(αλλά και για τον μέσο άνθρωπο) είναι τρομερά μεγάλο ποσό, για ένα κόμμα, για έναν επιχειρηματία, για έναν/μία τηλεστάρ ή για την Εκκλησία, είναι σχεδόν ψίχουλα. Κι όμως, μέχρι σήμερα που η Κλέλια Χατζηιωάννου αποφάσισε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ της οργάνωσης, κανείς απ' όσους μπορούσαν και τους περίσσευαν δεν σκέφτηκε να βοηθήσει.

 

Ας αφήσουμε απέξω κάτι εκατομμυριούχους τηλεστάρ που κατά τα άλλα κόπτονται για το λαό, αλλά και τους επιχειρηματίες που εδώ που τα λέμε δεν έχουν υποχρέωση να βοηθούν εφόσον δεν το λέει η καρδιά τους.    

 

Πώς είναι όμως δυνατόν να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα εδώ και τόσες εβδομάδες και η Πρώτη Φορά Αριστερά να μην κάνει τίποτα για να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο; Ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε αλλά τελικά διατηρεί -με πόνο ψυχής, φυσικά!- ο Τσίπρας θα μπορούσε να συντρίψει οριστικά το Χαμόγελο του Παιδιού αν δεν είχε εμφανιστεί η κα Χατζηιωάννου. Δεν λέω καν να έβρισκαν κονδύλι ή να απάλλασσαν το Χαμόγελο απ' το φόρο με τη θεσμική τους ιδιότητα. Αφού όμως υποστηρίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος για τους ψηφοφόρους -πόσω μάλλον για τα παιδιά του Χαμόγελου- γιατί δεν έκαναν μια απλή συμβολική κίνηση και να δώσουν τα λεφτά, ή έστω μέρος τους απ' την τσέπη τους;  

 

O υπουργός Οικονομίας και ο υπουργός Οικονομικών με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες ακίνητα και χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων είναι ίσως οι πιο εύποροι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC)   Δεν θα μπορούσαν να κάνουν έναν έρανο στο Υπουργικό Συμβούλιο ή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μαζέψουν 57.313 ευρώ; Ο υπουργός Οικονομίας Σταθάκης έχει τόσα λεφτά στις τράπεζες που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο και δεκάδες ακίνητα και κομμάτια γης. Ο υπουργός Οικονομικών Τσσακαλώτος έχει ομόλογα 1.177.075 ευρω και 458.580 λιρών Αγγλίας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου δήλωσε συνολικές καταθέσεις 400 χιλιάδων ευρώ. Η Όλγα Γεροβασίλη 159.726 ευρώ και καταθέσεις στο εσωτερικό 13.405 ευρώ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμανατίδης έχει χαρτοφυλάκιο μισού εκατομμυρίου ευρώ, η Θεανώ Φωτίου 100.000 ευρώ καταθέσεις και ακίνητα αξίας 380.000 ευρώ.

 

Κι αν πιάσουμε βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πχ. ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει 543.200 ευρώ, ο Βαρεμένος 400.000 και πάει λέγοντας) θα διαπιστώσουμε ότι οι πάμπλουτοι άνθρωποι που μας κυβερνούν θα μπορούσαν, που λέει ο λόγος, να αδειάσουν απλώς τις τσέπες τους, έτσι για το καλό, και να ξεχρεώσουν με τη μία τον ΕΝΦΙΑ του Χαμόγελου.    Λαϊκίζω; Πιθανότατα. Το κάνω για να ξεσκεπάσω την υποκρισία των ζάμπλουτων της κυβέρνησης που τάχα στεναχωριούνται συνεχώς για αυτά που ψηφίζουν, αλλά -πέρα απ' το ότι τα ψηφίζουν- ούτε μια φορά, με προσωπικό τους κόστος αν όχι με κρατικό, δεν έτρεξαν να βοηθήσουν κάποιον που το είχε ανάγκη - εκτός αν είναι φίλος ή συγγενής τους φυσικά... Στα λόγια είναι μια χαρά και το ίδιο και η Εκκλησία, που παρότι πληρώνει ΕΝΦΙΑ για κάποια απ' τα κτήρια που της χάρισαν και εκμεταλλεύεται, όταν μπορεί να τον γλιτώσει το κάνει. (Μόλις τον Φεβρουάριο ο μητροπολίτης Άνθιμος αποκάλυψε, πως μετά από δική του παρέμβαση, η μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατόρθωσε να γλιτώσει τον ΕΝΦΙΑ ύψους 500.000 ευρώ για κτίριο της.

 

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο Άνθιμος ανέφερε πως κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». «Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό» είπε...)   Όταν αυτοί που κυβερνούν κι οι άλλοι που υποτίθεται ότι έχουν θεόσταλτο σκοπό να βοηθούν, δεν φιλοτιμούνται να ξοδέψουν ούτε ευρώ για να μην κλείσει το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι λογικό, τελικά, να μοιάζει η Κλέλια Χατζηιωάννου με Αγία.   

 

Aνακοίνωση από το χαμ΄'ογελο του παιδιού


Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην κα Κλέλια Χατζηιωάννου
Για ακόμα μια φορά η κα Κλέλια Χατζηιωάννου βρέθηκε δίπλα μας κι έβαλε τέλος στην αγωνία μας για το πώς θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.
Κατανοώντας το δύσκολο έργο μας κι έχοντας γνωρίσει τα παιδιά μας καθώς και τις δράσεις μας, αποφάσισε να μας στηρίξει για άλλη μια φορά προσφέροντας το ποσό που αντιστοιχεί στην οφειλή του οργανισμού μας για τον ΕΝΦΙΑ..

 

Πηγή: Lifo