Ο φόβος πάνω από την πόλη

 

 

Μία έφοδος με πολλά ερωτηματικά

 

 

Μια έφοδος στο σπίτι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες κλιμάκιο της εισαγγελίας διαφθοράς, προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς, μεταξύ άλλων και κατά σύμπτωση, σήμερα το βράδυ αναμένεται η απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

 

Ως προς την έφοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς αναζητούν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούν για παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη διαχείριση των οποίων συμμετείχε και η εταιρία της κ. Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του κ. Στουρνάρα. Ωστόσο, από το περιβάλλον της οικογένειας τονίζεται ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε το μεμπτόν και συνεπώς δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας.

 

Οπως προαναφέρθηκε, η όλη επιχείρηση γεννά ερωτηματικά, κυρίως ως προς τη χρονική συγκυρία που εξελίσσεται. Κι αυτό γιατί τα ανοικτά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η Τράπεζα της Ελλάδας είναι πολλά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντός των επομένων ωρών, αναμένεται, μεταξύ άλλων, η απόφαση της αναφορικά με την προτεινόμενη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής (Σαπουτζόγλου – Ρουμελιώτης), στην οποία επιμένει η κυβέρνηση.

 

Κύκλοι της ΤτΕ είχαν από την πρώτη στιγμή διατυπώσει έντονες αιτιάσεις ότι οι καθηγητές Π. Ρουμελιώτης και Γ. Σαπουτζόγλου καταφανώς δεν πληρούσαν, ειδικά για την περίπτωση του κ. Ρουμελιώτη, τις ελάχιστες εποπτικές και τραπεζικές απαιτήσεις προκειμένου να αναλάβουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Attica Bank αντίστοιχα. Μάλιστα, η αντίδραση της ΤτΕ στην πρόταση του ΤΣΜΕΔΕ, που κατέχει πάνω από το 50% της Attica, προκάλεσε την προειδοποίηση ορισμένων πλευρών ότι απόρριψη των δυο προσώπων θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση κυβέρνησης - ΤτΕ.

 

Επικοινωνία Τσίπρα - Στουρνάρα

 

Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσε για το θέμα.

 

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κεντρικό τραπεζίτη ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση δεν επηρεάζεται από την έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία, όπως συμφώνησαν, λειτουργεί ανεξάρτητα.

 

Πηγή: Καθημερινή