«Η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει στους αθλητές της» το μήνυμα των δύο ιστιοπλόων - Έχασαν τη 2η θέση στην τελική ευθεία και μετά από απίστευτη μάχη με τους Αυστραλούς - Βάζουν πλώρη για νέες διακρίσεις!

 

Η κούρσα των μεταλλίων στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μπορεί να διεξαγόταν με 10 βάρκες, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι ήταν μια μάχη για δύο: Ελλάδα και Αυστραλία.

 

Οι Μάντης, Καγιαλής και οι Μπέλτσερ, Ράιαν έχοντας ένα βαθμό διαφορά (ήταν πάνω η ελληνική ομάδα) έδιναν το δικό τους αγώνα για τη 2η θέση καθώς η πρώτη θέση είχε καπαρωθεί από τους Κροάτες.

 

Έτσι λοιπόν από τα πρώτα κιόλας μέτρα το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί σ’ αυτή τη μάχη και το σκηνικό από ένα σημείο και μετά θύμιζε κάτι από χολιγουντιανή παραγωγή…

 

«Περήφανοι ως Έλληνες» Μάντης και Καγιαλής έφεραν το 5ο μετάλιο

 

Οι δύο βάρκες ήταν σχεδόν όλη την ώρα δίπλα-δίπλα και σε αρκετές περιπτώσεις φαινόταν να «ακουμπά» η μία την άλλη, με τους Αυστραλούς στην προτελευταία σημαδούρα να μπερδεύονται με τον Ράιαν να πέφτει στο νερό και το ελληνικό πλήρωμα να ξεφεύγει.

 

Η δεύτερη θέση έμοιαζε να είναι κοντά, ωστόσο οι Αυστραλοί με μια επική αντεπίθεση επέστρεψαν και μας έφτασαν για να ακολουθήσει στην τελευταία σημαδούρα η πρώτη του Μάντη που άλλαξε τελείως τα δεδομένα.

 

Οι Αυστραλοί δεν έχασαν το πλεονέκτημα που απέκτησαν κι έτσι τερματίζοντας μια θέση πιο πάνω από την ελληνική βάρκα εξασφάλισαν και το ασημένιο μετάλλιο, αφήνοντας στην 3η θέση τους Μάντη, Καγιαλή.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα