Η ιστορία άρχισε να παίρνει νέες διαστάσεις όταν τo 2011, κατά την εκταμίευση της 5ης δόσης του πρώτου μνημονίου, το συγκεκριμένο δάνειο απείλησε να τινάξει στον αέρα τη χώρα. Και αυτό γιατί παρ’ ολίγον να αποτελέσει την αιτία (μαζί με παρόμοιο δάνειο του Δήμου Ζωγράφου) να καταγραφεί πιστωτικό γεγονός για τη χώρα. Στη φωτογραφία, το δημαρχείο Αχαρνών.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, άλλος ένας δήμος της Αττικής, ο δήμος Αχαρνών θα χρεωκοπήσει. Το δημοσίευμα είναι του Τάσου Τέλογλου

 

 Πώς βάζει «λουκέτο» και χρεοκοπεί ένας ολόκληρος δήμος

 

Ο Δήμος Αχαρνών έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από το δάνειο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που πήρε με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs. Ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Ντούρος, είχε καταγγείλει ότι από τα χρήματα του δανείου μόλις 31,5 εκατομμύρια είχαν φθάσει στα ταμεία του. Μετά το 2006, ο τότε δήμαρχος, Φωτιάδης, κατήγγειλε το δάνειο, που στο μεταξύ η αμερικανική τράπεζα είχε πουλήσει στη βελγική Dexia.

 

Η ιστορία άρχισε να παίρνει νέες διαστάσεις, όταν τo 2011, κατά την εκταμίευση της 5ης δόσης του πρώτου μνημονίου, το συγκεκριμένο δάνειο απείλησε να τινάξει στον αέρα τη χώρα. Κι αυτό γιατί παρ’ ολίγον να αποτελέσει την αιτία (μαζί με ένα παρόμοιο δάνειο του Δήμου Ζωγράφου) για να καταγραφεί πιστωτικό γεγονός για τη χώρα.

 

Η ιστορία ξεκίνησε την περίοδο 2003 - 2006. Τότε ήταν που παρουσιάσθηκε «έλλειμμα» στο ταμείο του δήμου, ύψους 10,27 εκατ. ευρώ.Και ενώ οι δημοτικές αρχές, από τότε, συμπίεζαν σταθερά τις δαπάνες, τα 10,27 εκατομμύρια εγγράφονταν όχι ως «ταμειακό έλλειμμα», αλλά ως έσοδο, οι Αχαρνές δεν είναι ο μοναδικός δήμος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό συνέβαινε έως τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 26945 /31-7-2016, όπου στο άρθρο 12 ορίζονταν τα αυτονόητα. Οτι, δηλαδή:

 

Η συνέχεια:

 

http://www.kathimerini.gr/870965/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pws-vazei-loyketo-kai-xreokopei-enas-oloklhros-dhmos