Bruce Dickinson : Αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με τους Iron Maiden

Bruce Dickinson: Οι άνθρωποι δεν πληρώνουν πια για την μουσική που ακούν κι αυτό την σκοτώνει

Ο Dickinson μίλησε και για τον πρώην τραγουδιστή του γκρουπ Paul Di Anno

Ο Bruce Dickinson μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Record Collector (recordcollectormag.com). Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα που είπε, ξεχώρισε η αναφορά για την πρώτη επαφή του τραγουδιστή με το συγκρότημα με το οποίο έγραψε ιστορία μετά, τους Iron Maiden.

"Η πρώτη φορά που είδα τους Iron Maiden ήταν στο τότε Music Machine στο Camden Town του Λονδίνου. Οι Samson στους οποίους έπαιζα τότε ήταν το πρώτο όνομα του live και το management μας, το οποίο και είχε χρηματοδοτήσει τη συναυλία, ίπε, "Θέλουμε το slot του headliner". Αν και δεν το αξίζαμε πραγματικά. Αυτό έγινε προφανές όταν μπήκαν οι Maiden, επειδή όλο το μέρος ξεσηκώθηκε αμέσως. Είχα ακούσει φήμες για το πόσο καλοί ήταν, έτσι σκέφτηκα ότι καλύτερα θα ήταν να τους δω. Όταν βγήκαν έξω σκέφτηκα ότι δεν έχω δει ποτέ τους Deep Purple, ωστόσο κάπως έτσι πρέπει να ήταν το συναίσθημα του να βλέπεις τους Purple στην ακμή τους, να δημιουργούν μια καταιγίδα".

Ο Bruce συνέχισε λέγοντας πως "Ο Paul Di Anno ήταν ok αλλά δεν είχε πολλή ευελιξία (flex) στη φωνή του. Νομίζα ότι έφτανε στο άκρο των δυνατοτήτων της. Όσον αφορά την υπόλοιπη μπάντα είδα αμέσως το τι μπορούν να καταφέρουν και σκέφτηκα "Θεέ μου, θα ήθελα πολύ να είμαι ο frontman σε αυτή την μπάντα". Μόλις τελείωσαν, όλος ο κόσμος στο συναυλιακό χώρο έφυγε και καταλήξαμε (οι Samson) να παίζουμε για τρία άτομα..."