Πέθανε ο θρυλικός Dickey Betts των Allman Brothers

Ο Dickey Betts, συνιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των The Allman Brothers Band, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος "Ramblin' Man" την οποία έγραψε και τραγουδά, αν και το συγκρότημα έγινε γνωστό με τραγουδιστή τον Gregg Allman, πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Πέθανε την Πέμπτη, 18 Απριλίου, από καρκίνο και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

«Ο θρυλικός ερμηνευτής, τραγουδοποιός, αρχηγός συγκροτήματος και πατριάρχης της οικογένειας ήταν στο σπίτι του στο Osprey της Φλόριντα, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του», 

Εκτός από το Ramblin' Man έχει γράψει και δύο από τα πιο γνωστά κομμάτια Instrumental του συγκροτήματος, το Jessica που είναι το όνομα της κόρης του και μία από τα 4 παιδιά του και το In Memory Of Elizabeth Reed σύνθεση διαρκείας και από τα πιο αγαπημένα τους.

Εκτός από τα άλμπουμ των Allman Brothers είχε φτιάξει και τα συγκροτήματα Dickey Betts & Great Southern,  Betts, Hall, Leavell and Trucks, Dickey Betts Band.

Οι Allman Brothers από τα αγαπημένα συγκροτήματα για μένα και τον Πετρίδη, στην δεκαετία 1969-1979, είχαμε κυκλοφορήσει τότε όλα τα άλμπουμ τους.

Ο δημοσιογράφος της ροκ που έγινε σκηνοθέτης Cameron Crowe είπε ότι βασίστηκε στον Betts τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Billy Crudup στην ταινία του 2000 με θέμα τη ροκ «Almost Famous».

«Η εμφάνιση του Crudup, και πολλά άλλα, είναι ένας φόρος τιμής στον Dickey», είπε ο Crowe στο Rolling Stone το 2017. «Ο Dickey φαινόταν σαν ένας ήσυχος τύπος με τεράστια ποσότητα ψυχής, πιθανό κίνδυνο και παιχνιδιάρικη απερισκεψία πίσω από τα μάτια του. Ήταν τεράστια παρουσία».

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url