Ρίτα Σακελλαρίου - Τραγούδια για κάθε διάθεση

Ρίτα Σακελλαρίου - τραγούδια για κάθε περίπτωση

Η Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1934 και έφυγε από τη ζωή στις 6 Αυγούστου του 1999.

Ήδη από το ξεκίνημα στα κέντρα διασκέδασης και στη δισκογραφία, στις αρχές του ’60, ξεχώρισε για το μπρίο και την στιβαρή λαϊκή χαρακτηριστική ερμηνεία της. Τα πρώτα της τραγούδια θα τα γράψει ο Στέλιος Χρυσίνης. Το 1962 της δίνεται η ευκαιρία να κάνει μια επιτυχία στη Music Box με το τραγούδι «Στην Αγορά Του Πειραιά» μια σύνθεση του Παναγιώτη Χρυσίνη - αδελφού του Στέλιου Χρυσίνη - και με τον Αντώνη Κατινάρη στο μπουζούκι.

Ο Στέλιος Χρυσίνης θα της κλείσει δουλειά στο «Φαληρικόν» στις Τζιτζιφιές εκεί όπου θα συνεργαστεί με τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Παπαϊωάννου για αρκετά χρόνια κάνοντας κυρίως δεύτερες φωνές. Ωστόσο, το 1964, θα τραγουδήσει μια παλαιότερη δημιουργία του Γιάννη Παπαϊωάννου με πρώτη ερμηνεύτρια τη Σωτηρία Μπέλλου το 1950.

Πρόκειται για το «Ένας σατράπης θηλυκός» στο οποίο έπαιξε μπουζούκι ο Στέλιος Ζαφειρίου. Ακολούθησαν κι άλλες ηχογραφήσεις κυρίως με τους συνθέτες Στέλιο Χρυσίνη και Γιάννη Παπαϊωάννου, αλλά και με τους Ευάγγελο Σούκα, Γιάννη Πολυκανδριώτη, Στράτο Βαλλιάνο κ.ά. που την έκαναν γνωστή στο πλατύ κοινό. Τελικά θα γίνει πρώτο όνομα με το τραγούδι «Ιστορία μου, αμαρτία μου» που τραγουδούσε στην «Τριάνα του Χειλά».

Ακολουθεί μια λίστα επιλεγμένων τραγουδιών τα οποία απαντούν σε κάθε διάθεση. 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

 

 

ΚΑΘΕ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

 

 

ΣΩΣΕ ΜΕ

 

 

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ

 

 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΩ

 

 

ΑΝ ΚΑΝΩ ΑΤΑΚΤΗ ΖΩΗ

 

 

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ

 

 

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ

 

 

https://www.popup.gr/