Βαγγέλης Γερμανός - Βραχυκύκλωμα

Βαγγέλης Γερμανός - Βραχυκύκλωμα

Ο Βαγγέλης Γερμανός γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1949. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά σε λαϊκή οικογένεια. Η μητέρα του τού αγόρασε την πρώτη του κιθάρα, όταν αυτός ήταν 11 χρονών. Σαν πρώτο δάσκαλο είχε τον Δημήτρη Γκόγκο, ή Μπαγιαντέρα. Μετά το Γυμνάσιο, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ για ένα χρόνο και τον επόμενο πήρε μεταγραφή για την Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Παράλληλα, σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά. Ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 1972 με το συγκρότημα του Διονύση Σαββόπουλου, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα, τζουρά και τραγουδώντας στο Βρώμικο Ψωμί.

Το 1981 κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο του με τίτλο "Τα μπαράκια" ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1982 εξέδωσε το δεύτερο δίσκο του με τίτλο Ερωτικό κούρδισμα, από τον οποίο ακούστηκε περισσότερο το τραγούδι «Κρουαζιέρα», το 1984 τον δίσκο Βραχυκύκλωμα, το 1985 τον δίσκο "Χάδια και χαστούκια" και το 1994 τον δίσκο "Ασκήσεις".

Εκτός από το τραγούδι, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές, όπως τον Κόκκινο Κύκλο και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως Ο αδερφός μου κι εγώ.

Το 2014 υπήρξε κριτής στον παιδικό μουσικό διαγωνισμό "The Music School Greece".

Η καλλιτεχνική πορεία του Βαγγέλη Γερμανού αποτέλεσε το θέμα του ντοκιμαντέρ "Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα", που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019.

Το Οκτώβρη του 2020 ερμήνευσε το παιδικό τραγούδι του Hippoβρύχιου με τίτλο Ποπ Κορν όπου κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο κανάλι της Heaven Music στο Youtube

Βραχυκύκλωμα από τον δίσκο Χάδια και Χαστούκια

 

https://www.popup.gr/