Αν έλθει στην Αθήνα ο νέος Σαββόπουλος, θα βρει δουλειά και συμβόλαιο;

Αν έλθει στην Αθήνα ο νέος Σαββόπουλος, θα βρει δουλειά και συμβόλαιο;

Βλέπω στο διαδίκτυο την αγωνία κάποιων καλλιτεχνών να προωθήσουν τα τραγούδια τους, κάτι που όμως είναι κάτι σαν ένα όνειρο.

Αυτό που θα βρει πιο γρήγορα τον ρυθμό του θα είναι το λαϊκό τραγούδι γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει λεφτά.

Λεφτά υπάρχουν βέβαια και για τους καθιερωμένους έντεχνους που είναι κάποιας ηλικίας και απολαμβάνουν της βοήθειας του συστήματος που τους δημιούργησε.

Οι νεότεροι που δεν έχουν κάνει ήδη κάποιο όνομα, είναι δύσκολο και θα πρέπει να είναι σούπερ ταλέντα και να τους δοθεί η ευκαιρία.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που να έχουν την δύναμη να επιβάλλουν κάποιον.

Υπάρχουν μερικοί ταλαντούχοι δημοσιογράφοι οι οποίου προωθούν αυτούς στους οποίους έχουν πάρει συνέντευξη και συνήθως σχεδόν καμένοι, στην τηλεόραση βγάζουν τους γνωστούς τους, αλλά βασικά δεν υπάρχει ζωντανή σκηνή να πάει ας πούμε ο Πορτοκάλογλου να δει κάποιον για τον οποίο άκουσε καλά λόγια, αλλά και να υπήρχε δεν θα το έκανε, δεν υπάρχει χρόνος και τα budget αυτών των εκπομπών είναι χαμηλά για να βάλει κάποιον που έχει γούστο να βρει ένα νέο ταλέντο.

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε στο '60 και το '70 με τις μπουάτ, τότε υπήρχε και αγάπη και πάθος και δίψα για διάκριση.

Δηλαδή αν έλθει σήμερα στην Αθήνα ο νέος Σαββόπουλος, από την Θεσσαλονίκη, θα βρει δουλειά; η νέα Πάολα θα βρει, ο Σαββόπουλος, δύσκολο.

Κώστας Ζουγρής

 

 

https://www.popup.gr/