Τι έπρεπε να γίνει με τις συναυλίες

Τι έπρεπε να γίνει με τις συναυλίες

Πραγματικά είναι εξαιρετικά σοβαρό το πρόβλημα με την πορεία της μουσικής και την διαβίωση των καλλιτεχνών, ο κορονοϊός.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος κλάδος που έχει πληγεί, η αλυσίδα είναι ατελείωτη και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε επαγγέλματα.

Οι συναυλίες που μαζεύουν πολλά άτομα δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν, γιατί πέρα από τους κανονικούς θεατές υπάρχουν και πολλοί παρατρεχάμενοι που βοηθούν στο να τρέχει το σύστημα και δεν υπολογίζονται σαν θεατές αφού δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να λειτουργούν τα καταστήματα που φιλοξενούν 20-50 άτομα ίσα ίσα για να συντηρηθούν, αν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι.

Οι καθιερωμένοι καλλιτέχνες έχουν κάνει το κουμάντο τους και εκτός από προσωπικά λάθη δεν θα πρέπει να έχει κάποιος οικονομικό πρόβλημα, ας κάνει λίγο υπομονή, το πρόβλημα είναι για τους λιγότερο γνωστούς.

Θυμάμαι ότι είχα πάει να δω καλλιτέχνη μετά από πρόσκληση του την ημέρα που υπέγραψε σε νέα δισκογραφική και ήμουν μόνο εγώ και 3 φίλοι μου, αυτός αργότερα κέρδισε και χρυσό δίσκο, με καλές πωλήσεις, όχι 2-3 χιλιάδες.

Άλλες φορές έπαιρνα τα 4 παιδιά μου στις συναυλίες για να δείξουμε ότι είχαν κόσμο, αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν ανάγκη και πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, γι' αυτούς έπρεπε να βρεθεί λύση, αλλά τα αρμόδια υπουργεία και φεστιβάλ δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για την μουσική, άλλα τους ενδιαφέρουν και για άλλους λειτουργούν, πάντα έτσι ήταν η χώρα..

Κώστας Ζουγρής