Μανώλης Μητσιάς - Μ΄ένα παράπονο - Δήμος Μούτσης, Νίκος Γκάτσος

Μανώλης Μητσιάς - Μ΄ένα παράπονο - Δήμος Μούτσης, Νίκος Γκάτσος

Πριν 2 εβδομάδες περίπου στην καθημερινή βόλτα μου, νομίζω ήταν Σάββατο ή Κυριακή, μια οικογένεια μαζί με τους φίλους της στο μεσημεριανό τραπέζι τραγουδούσαν όλοι μαζί αυτό το αριστούργημα, Νίκος Γκάτσος που έχει γράψει υπέροχα τραγούδια με τον κορυφαίο συνθέτη μας Δήμο Μούτση.

Είναι από την ταινία 'Ενας μάγκας στα σαλόνια' με τους Γιάννη Βόγλη, Μέμα Σταθοπούλου., ήταν 1969.

Κώστας Ζουγρής

 

 

Από την ανάρτηση στο YouTube

Από το 1969 η πρώτη εκτέλεση του "Μ ένα παράπονο" σε στίχους του Νίκου Γκάτσου όπως ακουγόταν στην ταινία με το Βόγλη και τη Σταθοπούλου.Ο Μπιθικώτσης θα το τραγουδήσει λίγους μήνες μετά στο δεύτερο δίσκο του Μούτση "Ένα χαμόγελο" την ίδια χρονιά με την ταινία.

Στο δίσκο υπάρχουν με άλλους ερμηνευτές και τα άλλα τραγούδια της ταινίας, ενώ αυτό που τραγουδά ο Μητσιάς,23 ετών τότε, δεν ηχογραφήθηκε ποτέ με την φωνή του εκείνα τα χρόνια παρότι ο Μητσιάς έχει πει σε συνέντευξη του ότι ο Μούτσης του είχε υποσχεθεί ότι θα τα τραγουδήσει αυτός μερικούς μήνες μετά την ταινία(θα έλεγε και το "Αύριο πάλι").

Η εταιρία όμως είχε άλλη άποψη, ποιος ήταν τότε ο Μητσιάς και ποιος ο Μπιθικώτσης και έτσι το τραγούδι το ακούμε σε πρώτη εκτέλεση μόνο από το "Μάγκα στα σαλόνια"...

Οι στίχοι, φυσικά, είναι του Νίκου Γκάτσου...

https://www.popup.gr/